Свързани новини

18.10.2015 09:47

Меркел на посещение в Турция заради бежанската криза

Видян 1146 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще направи днес работно посещение в Турция. Меркел ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган и с премиера Ахмет Давутоглу, съобщава Гласове.


Основно внимание се очаква да бъде отделено на войната в Сирия и на мигрантската криза, както и да се обсъдят въпросите на сътрудничеството в борбата срещу тероризма, развитието на двустранните отношения между Турция и Германия и други въпроси от взаимен интерес.

Вън от съмнение е, че Турция играе ключова роля в мигрантската криза. Повечето идващи в Европа тръгват от Турция. Ние няма да сложим ред в бежанската вълна, нито ще успеем да я приглушим без сътрудничеството с Турция, заяви Меркел тези дни.

Анкара от своя страна ще настоява за напредък по въпроса за премахване на визовия режим от ЕС за турските граждани, както и за пълноправното членство на страната в ЕС срещу усилията, които полага за разрешаване на мигрантската криза. ЕС преоткри значението на Турци заради ключовата й рола в мигрантската криза, заяви турският външен министър Вън от съмнение е, че Турция играе ключова роля в мигрантската криза. Повечето идващи в Европа тръгват от Турция. Ние няма да сложим ред в бежанската вълна, нито ще успеем да я приглушим без сътрудничеството с Турция, заяви Меркел тези дни.


Анкара от своя страна ще настоява за напредък по въпроса за премахване на визовия режим от ЕС за турските граждани, както и за пълноправното членство на страната в ЕС срещу усилията, които полага за разрешаване на мигрантската криза. ЕС преоткри значението на Турци заради ключовата й рола в мигрантската криза, заяви турският външен министър Феридун Синирлиоглу.

По думите му Турция обаче няма да позволи на ЕС да се сеща за нея само при кризи или при необходимост от стратегическо сътрудничество. Пълноправното членство в ЕС е национална стратегическа цел на нашата страна, на външната ни политика, допълни Синирлиоглу. Според Меркел преговорите с Анкара са процес с открит край.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион