"Договорът с Gemcorp не е прекратен, става въпрос за 1 млрд. долара”, заяви на брифинг в петък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посочи, че бившият енергийен министър и настоящ депутат Десислава Трифонова е получила отговор, който потвърждава това.

Свързани новини

21.11.2022 10:08

Меморандумът с Gemcorp не е прекратен: ГЕРБ

Видян 812 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Договорът с Gemcorp не е прекратен, става въпрос за 1 млрд. долара”, заяви на брифинг в петък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посочи, че бившият енергиен министър и настоящ депутат Десислава Трифонова е получила отговор, който потвърждава това.  


“Има заплаха за националната сигурност, тъй като меморандумът с Gemcorp не е прекратен. Затова се пуска сигнал до ДАНС, МВР и ЕK”, обяви Борисов на друг брифинг в неделя.


"Цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка от правителството на Кирил Петков. Меморандумът с Gemcorp не е прекратен", заяви Трифонова.


"Той е подписан на базата на хвърчащ лист, буквално за 2 дни. Предложението за самия меморандум е дошло от компания, различна от тази, с която е подписан. Самата офшорка не фигурира в предложението, а се появява на датата на подписване на меморандума. Далаверата за 1 млрд. долара, с която цялата ни енергетика е дадена на една офшорка – АЕЦ Белене, АЕЦ Козлодуй, Мариците - само е потулена", допълни тя.


„Петков се е надявал да се върне на власт и 3 месеца е крил доклада на ДАНС, а на скрито заседание е взето решение, че договорът ще се прекрати, но той не е прекратен. Цялото му говорене, че меморандумът с Gemcorp е прекратен, е било само да ни се замажат очите. В Министерство на енергетиката е извършвана дейност по унищожаване на документи с цел прикриване на цялата далавера“, посочи още  Трифонова. Тя добави, че ГЕРБ ще искат да има комисия в НС, която да разследва случая.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния