Мъж от Флорида разкрива как двамата със съпругата му са били шокирани от сметка за телефон от 143 000 долара след триседмична ваканция в Европа, съобщава Daily Mail.

Свързани новини

23.04.2024 17:01

Мъж получи сметка за 143 хил. долара от мобилния си оператор

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъж от Флорида разкрива как двамата със съпругата му са били шокирани от сметка за телефон от 143 000 долара след триседмична ваканция в Европа, съобщава Daily Mail.

71-годишният Рене Ремунд живее със съпругата си Линда, на 65 години, в Дънидин, Флорида, но е родом от Швейцария.

Двойката се завръща в града, в който той е израснал, и се наслаждава на "вълшебни" моменти със семейството и приятелите си. Много от тези моменти са запечатани на снимки, които са изпратени обратно в САЩ през телефона му.

Но това се оказа на висока цена. Двойката се завръща у дома и получава шокиращи такси за мобилни телефони от своя оператор T-Mobile в размер на 143 442,74 долара.

"Гледам го и си казвам: "Извинете, 143 000 долара, вие луди ли сте?", казва той пред местната новинарска служба Scripps News Tampa.

Таксите за роуминг се начисляват, когато се свържете с чужда мрежа, за да получите достъп до клетъчни услуги извън границите на родната си мрежа. Изключително важно е винаги да проверявате при собствения си оператор какви са тарифите му за роуминг. Един от начините да избегнете таксите за роуминг е да разчитате само на Wi-Fi, когато пътувате.

За да сте сигурни, че няма да бъдат начислявани такси, роумингът може да бъде напълно деактивиран чрез настройките на смартфона ви. Можете да се обаждате и да изпращате текстови съобщения и при изключени данни.

По време на триседмичното пътуване той и съпругата му са използвали около 9,5 гигабайта данни, но са им били начислени такси за роуминг, които са били средно над 6 000 долара на ден.

За справка, според Ericsson през 2020 г. средният северноамериканец е използвал около 11,1 гигабайта данни месечно.

Въпреки че се свързали с T-Mobile, за да оспорят сметката, а по-късно наели адвокат, който да предприеме действия, операторът не отстъпил. Ремунд заяви, че веднага се е обадил на T-Mobile и е изчакал представител да разгледа таксите. За негов ужас, те ги потвърдили.

Едва след като съобщил за сметката на местната новинарска станция Scripps News Tampa, T-Mobile решила да се откаже от таксите. Рене, който е клиент на T-Mobile от почти 30 години, каза, че е посетил магазина, за да сподели плана си за пътуване преди пътуването, както винаги прави.

"Те казаха: "Покрит сте. Каквото и да означава това. Покрит сте", разказва той пред изданието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни