Свързани новини

08.08.2022 10:08

Машините за гласуване си стоят в частен склад: Шефът на ЦИК

Видян 1023 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Машините за гласуване се съхраняват в частен склад. Това обяви председателят на ЦИК Камелия Нейкова по Би Ти Ви, като подчерта, че там те се охраняват от органите на МВР.


Необходимият брой машини за провеждане на изборите са налични още от миналата година. Държавата разполага с 12 837 устройства за машинно гласуване, каза още Нейкова. Тя добави, че към настоящия момент няма необходимост да бъдат доставяни нови машини.


„На предходните избори имаше секции, където в зависимост от броя на гласувалите избиратели, имаше по две устройства за машинно гласуване. Такава преценка ще бъде направена и сега, именно с цел да не се допусне струпване на избиратели“, заяви Нейкова.


"План-сметката, която беше приета от Министерски съвет миналата седмица, е, че изборите ще струват около 70,5 млн. Като 10 млн. от тях са за бюджета на ЦИК. Тези разходи най-вероятно ще бъдат увеличени, тъй като в тях не са включени разходите за логистични и технически дейности, свързани с машинното гласуване", поясни председателят на ЦИК.


Тя предупреди за промени в наредбата за ценните книжа, която снижава контрола върху техническия отпадък. Така можело да се всее съмнение в честността на вота, защото се намалявал физическия контрол върху печатането на бюлетините. С промяната отпада физическия контрол от служители на министерството на финансите, разясни проблемът шефката на ЦИК. Тя подчерта, че ЦИК не е била консултирана за промените в наредбата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 писна ни 08.08.2022 13:49

    Отново готвят манипулации с машинния вот както беше с предишния. Няма нормален човек, който да вярва на машините, които се манипулират. Радев отговаря за изборите и ако не се броят разписките ще считаме, че това е умишлено с цел отново фалшификации. Не може в уж демократична България човек да няма право на избор и някой друг с фалшификации да решава кой престъпник и подлога да обира държавата и народа

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се