24.07.2013 16:46

Мъртъв близнак спаси братчето си в утробата на майката

Видян 1455 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъртъв плод на двуяйчен близнак спаси живота на брат си при драматична бременност на 33-годишна майка. Медицинската сестра Ивелина Иванова от Сливен бе изписана със здравото бебе Божидар. Детето се роди на 17 юли в плевенската университетска болница. То е заченато ин витро в плевенския център по репродуктивна медицина на доц. Емилияна Конова, информира "Стандарт". Ивелина и съпругът й Мариян, на 37 г. чакали да се сдобият с рожба от 12 години, разказва д-р Стефан Стефанов от центъра.



Три месеца майката прекарала с един загинал плод в утробата под лекарско наблюдение. Подобен случай не е познат на родната медицина, твърдят специалисти. От почти всички болници в страната били скептичти за изхода и предлагали аборт. Доц. Светлозар Стойков от Плевен поел риска. Майката родила със секцио, но в термин. Оказало се, че мъртвият близнак бил застанал в такова положение, че предотвратил инфекция, обясни д-р Стефанов. Оцелелият Божидар тежал 2,8 кг и е съвсем нормално развито дете, увериха лекари.

„Щастлива съм. Крепеше ме огромното желание да имаме дете. Искрено благодаря на лекарите. Научихме за плевенските специалисти от познато семейство и сме им благодарни за това", сподели майката минути след като бе изписана от родилното.

Отвън я чакаха съпругът Мариян и техни близки, които поеха през Балкана към дома. За Божидар ще се грижат и две баби. В идните 3 месеца доц. Стойков поел ангажимент да ги консултира по всяко време на денонощието, споделиха доволните родители.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей