Свързани новини

27.09.2021 09:39

Манолова: 3,26 лв. ще стане цената на водата в София

Видян 806 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В края на новия петгодишен период 2022 – 2026 г. цената на водата в София ще стане 3,26 лв., но Софийска вода не представя бизнес плана. Общественото обсъждане с дружеството продължи 1 час и 10 минути, с презентация вместо бизнес план, а засяга 1 400 000 битови потребители и стотици промишлени. Софийска вода е единствената, която не е внесла бизнес плана си в срок до 30 юни 2021 г.”, заяви председателят на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова. От дружеството не коментират изявлението на бившия омбудсман. Според нея повишаването на цената на тока влияе минимално, тъй като в София водоснабдяването е основно гравитачно, обясни Манолова. Тя цитира данни, че 13 от общо 30 показателя за качество не са изпълнени. „44 млн. лв. допълнително е получила Софийска вода от разликата между заложеното увеличение на водата за 2017 - 2021 г. и утвърдените от КЕВР цени. Не стана ясно обаче за какво са използвани тези средства”, каза Манолова. В концесионния договор на Софийска вода пише, че ниво на загуби от 33 % трябва да бъде постигнато до 2025 г., а сега отлагат за 2026 г. Защо се отлага с една година, е другият ни въпрос", допълни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 27.09.2021 10:15

    Малоумно българско население, нека водата от кранчето да им стане по=скъпа от минералната, еленергията да им стане най-скъпата в света, хранителните продукти най-скъпи в ЕС, заплатите най-ниски в света, нека се сбъдне всичко това,защото все още мнозинството от овчето стадо гласува за своите обирджии от ГЕРБ, нека всичко това да се случи, нека все така мирно да защитаваме демокрацията, нека защото са мирни протестите, полицията да бие протестиращите, нека КЕВР вдига цените на всичко което управлява без да се притеснява, нека всички лоши неща да се случват в кошарата за овце България !

  • 001 Anonimen 27.09.2021 10:06

    Докато крадците от Софийска вода и Топлофикация не бъдат натикани и удавени в панчаревското езеро, оправия няма да им.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева