Мълнията поразила момичето, което се било опряло на дърво на паркинга, но от ударната вълна са пострадали и двамата мъже, като техните травми са по-леки.

Свързани новини

17.08.2022 10:03

Мълния удари 18-годишно момиче в Приморско

Видян 1446 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мълния удари 18-годишно момиче в Приморско. Младата жена е в кома с опасност за живота и е настанена в реанимацията на университетската болница в Бургас. Други двама души са с леки наранявания. Инцидентът станал около 17 часа във вторник, когато над града премина сериозна буря.


Теодора пристигнала с приятели в града и спрели на автогарата. Тя, приятелят ѝ и още един мъж пишели двустранен протокол за лека катастрофа. Мълнията поразила момичето, което се било опряло на дърво на паркинга, но от ударната вълна са пострадали и двамата мъже, като техните травми са по-леки.


До идването на линейката жена от близък хотел оказала първа помощ. Тя се казва Снежана Йорданова. След като чула мощния гръм, тя излязла пред хотела и видяла, че има инцидент. Чула и призивите за помощ на приятеля на пострадалата жена.


Веднага започнала сърдечен масаж и обдишване. „Правехме го през цялото време докато дойде линейката, а тя се забави доста”, каза Снежана. По думите й спешната помощ дошла от Царево, но след повече от 20 минути от подаването на сигнала. „Имаше хора, които можеха да съдействат, но се оказахме само аз и този млад мъж под дъжда”, спомня си спасителката.


Радослав Калчев е експерт по защита срещу мълнии. По думите му, имайки предвид, че инцидентът е станал в района на автогарата в Приморско, би трябвало там да е имало работеща мълниезащитна система. „Ако има, тя или не е сработила, или не е достатъчно добре и правилно изградена, или просто отсъства”, коментира експертът.


Той припомни, че по време на гръмотевична буря е противопоказно да стоим под дърво или високи стълбове. По думите на Радослав Калчев пострадалите е трябвало да влязат вътре в автомобила, защото гумите действат като естествен изолатор за високото напрежение.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но