Свързани новини

02.07.2009 14:35

Малкият Павел ще трябва да замине в Полша при майка си

Видян 1721 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малкият Павел трябва да бъде предаден на майка си Барбара Ядвига Барнаш Василев на 6 юли. Това е съобщил полският медиатор Мачей Тански на бащата на момчето - Тодор Василев, информира БГНЕС.


"Той ми се обади по телефона във вторник към 18 ч. и ме попита съгласен ли съм да предам Павелчо на 6 юли", разказа Василев. "Казах му, че това не е медиация, а просто търсят начин как да изпълнят съдебното решение", допълни бащата. После разговорът с Мачей Тански се прехвърлил в интернет комуникатора Skype и продължил до 10 ч вечерта. Тодор Василев му изпратил зловещия видеозапис от края на май, на който се вижда как съпругата Барбара и нейна приятелка рускиня отвеждат насила дъщеря му Николета с кола на посолството на Варшава.Полският медиатор водел кореспонденция с българската си колежка Таня Байчева. Контактът обаче бил затруднен, защото Тански не знаел руски и държал да се говори на английски език.


Междувременно полицията в Асеновгред е привикала за днес Тодор Василев. На срещата там ще присъстват и представители на Агенцията за закрила на детето. Василев предполага, че ще се коментират условията по предаването на малкия Павел."Чудят се как да изпълнят съдебното решение. Ако искат да дойдат да го изпълняват, да идват да го взимат насила, социалните се чудят как да му промиват мозъка", коментира бащата.Той все още не е получил официално съобщение за отвеждането на сина си след няколко дни. Не му е връчена и покана за доброволно изпълнение.


"Павел все още не знае, че майка му си го иска обратно на 6 юли. Не съм му казал, не искам да стресирам детето още", обясни мъжът.Миналата седмица момченцето е разговаряло със сестричката си Николета в Полша члез включени видеокамери по Skype. Майката Барбара държала контактът да е само на полски. През цялото време тя повтаряла пред камерата: "Павелчо, ела при мен".Информация на Lex.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион