Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който е в трудни отношения с Макрон, се опитва да се изяви като посредник във войната в Украйна, като се срещна както с Путин, така и с украинския президент Владимир Зеленский.

Свързани новини

02.09.2022 09:33

Макрон защити диалога с Русия и упрекна "погрешния морал", който се опитва да го спре

Видян 1601 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президент Еманюел Макрон защити продължаващите си дипломатически усилия и телефонни разговори с руския президент Владимир Путин след инвазията в Украйна, като определи критиките към усилията му като "погрешен морал"

В речта си пред френските посланици, събрани в Елисейския дворец в четвъртък, Макрон постави под въпрос решението на западните столици да затворят линиите за комуникация с Кремъл, съобщи Политико.


"Работата на един дипломат е да говори с всички и особено с хората, с които не сме съгласни", каза той в годишното си обръщение за външната политика. "Кой иска Турция да бъде единствената световна сила, която разговаря с Русия? . . Не бива да се поддаваме на никакъв погрешен морал, който се опитва да ни отслаби. "


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който е в трудни отношения с Макрон, се опитва да се изяви като посредник във войната в Украйна, като се срещна както с Путин, така и с украинския президент Владимир Зеленский.


Макрон остава ангажиран с дипломатическите си усилия с Русия и разговаря с руския президент на 19 август след период на мълчание. Разговорът беше посветен на безопасността в атомната електроцентрала в Запорожие.


Усилията на френския президент бяха подложени на критики от страна на съюзниците от НАТО, особено в Източна Европа, които поставиха под въпрос ползата от разговорите му с Путин. Коментарите на Макрон, че Русия "не бива да бъде унижавана", също предизвикаха вълна от осъждане и породиха подозрения, че той е готов да направи отстъпки на Русия. Елисейският дворец многократно е отричал подобни твърдения.


 


 Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 03.09.2022 08:21

    Ако някой е кръволак това не е Путин а Зеленски позволил американските био лаборатории, атакуването на ядрената електроцентрала и фашистите избиващи населението на южна Украйна, да не говорим за дружбата му с аглосаксонзите виновни са смърта на милиони невинни хора по целия свят.

  • 001 Anonimen 02.09.2022 20:45

    Диалога освен всичките си цели, е ЛЕГИТИМАЦИЯ на този с когото си общуваш ! Легитимираш войната ? Е как тъй, се загрижи за достойнството на кръволока Путлер ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион