Френският президент Еманюел Макрон произнася реч по време на прием за кметовете на Франция в Париж в сряда. (Michel Euler/Pool/AFP/Getty Images)

Свързани новини

24.11.2022 10:37

Макрон осъди руските въздушни удари като "военни престъпления" срещу гражданската инфраструктура на Украйна

Видян 1132 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президент Еманюел Макрон осъди руските нападения срещу гражданска инфраструктура в Украйна и заяви, че тези действия "не могат да останат ненаказани"

"Днес Украйна беше подложена на масиран обстрел, в резултат на който голяма част от страната остана без вода и електричество. Ударите срещу цивилни инфраструктури са военни престъпления и не могат да останат ненаказани", написа Макрон в Twitter.

Поредица от руски въздушни удари срещу Украйна в сряда унищожиха важни обекти, включително енергийна инфраструктура, жилища и родилно отделение в болница, където беше убито новородено бебе. Мащабното нападение доведе и до широко разпространени прекъсвания на електрозахранването в Украйна и съседна Молдова.


Франция планира да проведе донорска конференция в Париж следващия месец в подкрепа на Украйна и югозападната ѝ съседка, каза Макрон.

"С наближаването на зимата, на 13 декември ще мобилизираме международна подкрепа за Украйна, за да помогнем на страната да запази устойчивостта си и да гарантираме достъпа й до енергия. Няма да забравим и Молдова, която също беше засегната от прекъсвания на водоснабдяването и електроснабдяването", написа Макрон в Туитър.

По-рано в сряда украинският президент Владимир Зеленский призова Съвета за сигурност на ООН да подкрепи предложената от Украйна формула за мир след въздушните удари, които той нарече "руската формула на терора".


 На снимката: Френският президент Еманюел Макрон произнася реч по време на прием за кметовете на Франция в Париж в сряда. (Michel Euler/Pool/AFP/Getty Images)




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 25.11.2022 10:51

    Евроатлантически и глобалистки джендър кретен!

  • 002 Поп Вечерко 24.11.2022 13:13

    Защо РЕВЕ тоя КАТИЛ ??? Никой още, дори и Сатанинските Античовешки Щати не е ОТМЕНИЛ закона, който гласи (ако някой е забравил), че всяко действие ИМА точно и обратно противодействие !!!

  • 001 червена шапчица Арматка 24.11.2022 13:12

    Макарона да не се е насирал от страх, че Путин ще му "Анексира" и бабата!!!! Няма, Споко бе джендър!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в