Свързани новини

04.11.2019 09:44

Макрон не казва ще ни махнат ли мониторинга, нищо, че ни се извини за неясен цитат

Видян 2115 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Изказването на президента Макрон, че предпочита африкански емигранти в страната си пред български и украински мафиоти, колкото и неточно да е преведено, което разбуни духовете и го накара да се обади да се извини на премиера Борисов, не е случаен изстрел.



Той го отправи на 1 ноември, но припомняме, че точно седмица по-рано - на 25 октомври, най-авторитетният вестник във Франция – Фигаро, за който писахме още тогава, че озвучава публично истинското мнение на властта там, описа България като „хъб за трафик на хора“, осъществяван от „българската мафия, която е най-опасна“.
На 28 октомври пък източници от Европейската комисия пуснаха новината, че 11 държави в Съюза – Франция, Германия, БеНиЛюкс, Испания, председателстващата Финландия, Швеция и др. са ПРОТИВ отпадането на мониторинга върху страната ни, препоръчан от отиващата си ЕК на Юнкер. Напомняме, че той е именно в сферата на организираната престъпност, корупцията и независимата съдебна система, за които вече 13 години без месец и нещо Европа не ни върва, че водим борба.



Напомняме, че решението пада или не мониторингът трябва да се вземе от лидерите на 28-те, сред които Макрон е най-влиятелен, след като успя да пробута за нов председател на правителството на Европа Урсула фон дер Лайен като жест към обявилата скорошното си оттегляне канцлер на Германия Меркел.



И също така, че с падането на мониторинга обвърза оставката си от нашето правителство правосъдният министър Данаил Кирилов. Неговото заменяне може да отключи очаквани отдавна промени в кабинета, където мнозина отдавна са за смяна и то в решаващо важни ресори...



Иначе, всичко е точно: "Френският президент Emmanuel Macron се свърза с мен, за да ме увери, че изтеклата информация за изречени от него думи в интервю, не отговарят на истината. Той ме увери, че никога не е критикувал българските граждани, работници или институции. Президентът Макрон препотвърди подкрепата си към България. Като премиер на България няма да позволя никой да обижда нашия народ и се надявам да не се стига до такива ситуации занапред", написапрез уикенда премиерът Бойко Борисов на стената си във Фейсбук. Преди него решителен протест срещу Макрон изразиха неговите вицета Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов.
В неделя Борисов допълни позицията си, като обясни, че се надява Макрон „да ни се издължи“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец