Свързани новини

23.08.2022 19:08

Махнаха скандалните босове на АЕЦ след 19'

Видян 17629 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалните шефове на АЕЦ Козлодуй Наско Михов и Александър Николов са били сменени, след като от 19 минути преди месец започнахме поредица от разкрития за рисковете, които тяхното управление носи не само на централата, но също така на България и цяла Европа. Тъй като в стила на последните 3 години управление на АЕЦ в София са известни едни чантички с по 50 К, които се разнасят нагоре - надолу до точните хора, може да се очаква, че статуквото с всички сили ще се бори да се вкопчи в кормилото на държавната фирма, защото далаверата е сладка.



Ще се цитират резултати на вдигната печалба, но това е конюктура: цените на тока се вдигнаха повече от 10 пъти, така че дори толкова затъналият допреди година БЕХ цъфна и върза, даже успя да върне година и половина предсрочно от печалбата си 1,2 млрд.лв. на държавата, за да не стои празен резервът, ошушкан от кабинета Василев - Нинова.  


 


Някои от описаните от нас факти около последните 3 месеца управление на дуета са: съкратени ремонти, за да се пусне извънредна търговия с ток за избрани, от което същите спечелиха десетки милиони за по час, пожари, причинени от некачествените ремонти, набутване на фирми на роднини за подизпълнители, назначаване на властови съпруги на супер заплати, довеждане на ръба на фалита на дъщерни дружества, неизвършено изследване още от 2019 г., когато тези хора са назначени от ГЕРБ, възможна ли е смяната на руското с американско ядрено гориво, което може да се окаже истинска бомба със закъснител.



Новината беше съобщена от Фрогнюз, който се позовава на свои източници в централата. От нейния професионален състав е избрано и новото ръководство - енергетици от кариерата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 физиономиста 24.08.2022 01:28

    Навремето , като бяхме деца и още не ги бяха изтербили, имаше едни животинки, казваха им ехидна. Е такава му е и усмивката на "кричара в дясно". Както казваше навремето Джагата ( Георги Джагаров, който според самия себе си, си изчистваше духовната шлака , чрез пиене на усики): Никой не може да ни забрани да ви обичаме!

  • 002 физиономиста 24.08.2022 01:22

    Ескюзе моа, говоря не за кюлтука в ляво , а за този в дясно на пикчера.

  • 001 физиономиста 24.08.2022 01:19

    Тоя в ляво на пикчера, не беше ли оня корифея на българската дипломация, НВП ескуайър Мартин Райчефф, същия дето се мусеше на мисията ни в Рим, та се наложи да се самоназначи за корифей в посолството ни в Рим, или беше вайсе върса, от Рома запраши за Ландън Сири? Той се лезеше перманентно, предимно без причина.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.