Свързани новини

21.09.2020 09:24

Мафията взема легални бизнеси, благодарение на К19-истерията

Видян 9752 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както 19' писа още през март, мафията е основен пемеливш от икономическата истерия покрай коронавируса, тъй като ще вземе без пари фалиращи легални бизнеси. И то доста бързооборотни като най-ударените: ресторанти, барове, бутици, молове, хотели. Същото смята и световен топексперт.


“Мафията се интересува да привлече хора и да овладее компании и предприятия в затруднение или пред фалит. В ръцете на мафията покрай кризата с Covid-19 ще отиде легален бизнес, който ще бъде придобит с нелегални пари, както и цяла армия от нови сподвижници за в бъдеще.” Това свое наблюдение за дейността на мафията по време на пандемията сподели Роберто Савиано, който разговаря с група чуждестранни журналисти в Италия от последното си тайно убежище в Ню Йорк, предаде euractiv.bg.

Роберто Савиано в признат за един от познавачите на организираната престъпност, на мафиотските структури и техния бизнес. Автор е на бестселъра за неаполитанската мафия “Гомора”, преведен и на български. Живее под защита от години.

“Не се бойте, че ще ви стъпчат – стъпканата трева се превръща в пътека.” Този цитат от Блага Димитрова е мотото на последния бестселър на Роберто Савиано “000” (ZeroZeroZero), чиято филмова версия в момента е хит в платформите за кино-сериали и документира връзката на глобалния бизнес с международния трафик на кокаин.

“Мафиядемия” е термин, който Роберто Савиано лансира, за да опише мафията по време на карантина и социално дистанциране.

“Пандемичната криза изкара на показ специфични характеристики на отделните нации”, смята той. Савиано вижда в Китай омерта, авторитарност и манипулация на информацията. “В Италия, както обикновено, има дезорганизация, конфузност, но също и покъртителни индивидуални жестове на героизъм, състрадание и масова солидарност. Германия, както винаги е дисциплинирана, подготвена с информация, но недоверчива към неща, които държавата контролира. Франция – толерантна дори в управлението на епидемиите, а САЩ се чувстват като военна сила, готова за война, но неподготвена за епидемия. Южна Корея блесна с технологиите си, а Израел ангажира тайните служби да наблюдават болните. За добро или лошо видяхме националния характер и на мафията в Италия”, отбелязва Роберто Савиано.

Заеми без лихва, но срещу лоялност

Противно на твърденията на някои политици в Европа, той не вижда “опасност европейската финансова помощ и солидарност да попаднат в ръцете на мафията”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 заспал каскет 21.09.2020 12:15

    А нашата държавна банка за развитие им дава и стотици милиони кредити за да подпомогне мафиотското прилапване на легални бизнеси. До сега няма разследвани за това престъпление, въпреки, че като висши държавни служители са взимали заплати няколко десетки хиляди лева. Не случайно казват, че у нас мафията си има държава!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното