Свързани новини

04.12.2018 15:35

Лозан Панов пак отказа дебат за „затъналата в зависимости“ съдебна система

Видян 1654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За втори път председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов отказа дебат на колегите си от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за изказването си отпреди месец, че „съдебна ни система е затънала в зависимости“, предаде БНР.  Както преди седмица, така и днес Панов напусна заседанието на колегията, отказвайки да отговаря на въпросите на съдебните кадровици. Силвия Великова информира:


10 от членовете  на  Съдийската колегия зададоха с писмо 14 въпроса по тезите в изказването на Лозан Панов пред международна конференция, посветена на независимостта на съдебната власт. В изказването си съдия №1 едно обвини главния прокурор, че слага чадър над приятелите си и разследва опонентите си. Настоя и  европейското наблюдение над България да остане.


Както миналия вторник, така и днес Лозан Панов напусна заседанието на Съдийската колегия преди точката в дневния ред, която предвиждаше той да отговаря на въпросите на колегите си.


„Човек, който е лъгал, или магистрат, който е укривал да казва такива неща, трябва да каже защо е така“, каза представляващият ВСС Боян Магдалинчев в коментар за поведението на Панов.


„Общо взето се хвърлят приказки в публичното пространство и дотам - нищо. В какво се изразява независимостта - финансова, политическа, някаква роднинска, нещо деяние извършено“, добави той.


Боян Магдалинчев категорично отрече с колегите му да обмислят процедура по отстраняването на председателя на Върховния касационен съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

На дневен ред ще са финансовите въпроси

На дневен ред ще са финансовите въпроси и най-вече как