16.10.2008 10:07

Лилов: "Трябва ни нов политически елит"

Видян 2628 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалите станаха много често явление в политическа България, дори ми се струва ненормално когато няма скандали, каза Александър Лилов, дългогодишен лидер в БСП от преди 1989 г., философ пред Нова телевизия.


Въвличането на БСП в скандали е по няколко причини - на първо място тя е водеща партия в страната и към нея има повишено внимание; второ ние сме пред конгрес, това е благоприятна среда за конфликти и трето след 7-8 месеца има нови избори, подчерта Александър Лилов. В нашата партия има прекалено внимание към завършването на мандата. Ние трябва да се безпокоим дали ще изведем страната в този мандат страната там, където другите не могат, убеден е той. България сега не трябва да ce интересува от завършване на мандата, а дали следващият мандат ще изведе България от последното място в ЕС и да подобри живота на българите, категоричен е Лилов. Той посочи, че действително мандата е на ДПС, но не може да се спори, че БСП е водеща в това управление. Въпросът е не само до довършване на премиерството. Ние дойдохме в това управление с определена програма и представляваме групи, които виждат в БСП своя защитник, подчерта дългогодишният партиен деец и управленец. В БСП има дискусия по този въпрос. Според него, има грешка в модела, трябваше да има едно политическо споразумение каква е програмата на правителството, а не само съотношение на представителство на партиите. 8-5-3 е формула, която не работи, убеден е Лилов. Понеже се задава коалиционно управление да се обмисли тази не съвсем работеща формула, прогнозира „стратегът“, както го наричат в БСП
Демокрацията у нас е на такава възраст, че трябва работи договарянето, счита той. Смятам, че БСП има проблеми със защитата на своята идентичност и то лявата идентичност. Това няма страшно, ако това е свързано в едно политическо споразумение между управляващите коалиционни партии. Би било добре мандатът да завърши с една добре обмислена социално политика. Ние не само сме последни в ЕС, но и изоставаме и в един балкански контекст., загрижен е Лилов. Бедността в България е много голяма. Бих искал БСП да излезе с една истинска лява социална платформа. Ние не трябва да мислим дали ще се изкара мандата, а от какво се правителство се нуждае България в следващия мандат. Нека БСП да предложи лява платформа, а хората да решат какво да изберат, съветва Александър Лилов. Аз не приемам, че предварително може да се решат коалициите, това може да кажат само избирателите. Преходът направи това, което виждаме. Сега България се нуждае от постпреходен елит и постпреходно правителство, което да има волеви качества да управлява България в ЕС. Политическият елит е изчерпан, трябва да търсим нов, категоричен е Александър Лилов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец