От ПП приемат вота на недоверие като един оздравяващ момент за управлението.

Свързани новини

21.06.2022 09:30

Лидери с пачки и кюлчета си мислят, че депутати могат да бъдат пазарувани: Гюров

Видян 1089 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В „Продължаваме Промяната” не са разговаряли за втори вариант на кабинета. От партията вярват, че в парламента има депутати, които не са стока, не са купувани, имат чест и достойнство. Това коментира в „Здравей, България” председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров.




„Има лидери, чиито чекмеджета са пълни с пачки и кюлчета. Това са хората, които си мислят, че депутати могат да бъдат пазарувани. Ние разчитаме на съвестта и достойнството на българските депутати”, каза още той.




От ПП приемат вота на недоверие като един оздравяващ момент за управлението. „Ние досега имахме 134 депутати, но в тях имаше една група, която се управляваше по-скоро като бизнес проект. Излизането на този бизнес проект от управлението, но попълването на управлението и мнозинството с хора с чиста съвест - може да направи много по-силна подкрепата за правителството”, смята Гюров.




Той разкри, че на този етап обсъждат формирането на ново мнозинство, което да се обедини около принципи и приоритети. „Когато направим тази формула на подкрепа - тогава ще се водят и персонални разговори. Не говорим с партии, защото казахме, че това е ясна червена линия. Не можем да разговаряме с партии, които на първия ред в НС имат депутати от листа „Магнитски”. Не можем да разговаряме с ГЕРБ, докато лидер ѝ е Бойко Борисов”, категоричен е Гюров.



Според него сега отговорността е на тези, които са вдигнали вота на недоверие, да съберат 121 депутати. „Ако наблюдавам техните реакции в зала, на улицата и по телевизионните студиа - усещам нервност и несигурност дали ще успеят да съберат достатъчно депутати”, каза още Гюров. И уточни, че дори да не мине вотът на недоверие, трябва да подновят разговора и диалога в парламента, за да се намери подкрепящо мнозинство.


 



Гюров бе категоричен, че за „Продължаваме Промяната” ще бъде по-добре да се отиде на избори. „В момента, в който ние спечелихме близо 26% на предишните парламентарни избори, беше ясно, че за нас, като ПП, ще бъде по-добре да отидем на избори и тогава като първа политическа сила да увеличим своята подкрепа и да имаме много по-добра позиция, в която да формираме правителство. Въпросът е какво е добре за българския народ. В момента не вярваме, че отиването на избори е добре за държавата”, обясни той.




Той поясни, че в последните дни вижда как държавният глава Румен Радев смята, че президентството е единственият оазис на стабилност, който може да прекара страната през кризата. „Не мисля, че това е много адекватна позиция. Ние продължаваме да имаме диалог с президента. Що се отнася до важните неща за страната ще имаме разговори и ще разчитаме на подкрепа”, заяви председателят на парламентарната група на ПП.


 



Гюров поясни, че президентът е човекът, дал видимост на това, че в държавата има млади хора, готови без страх да се борят срещу модела на ГЕРБ. „Оттам нататък може би и геополитическата ситуация в момента доведе до някакви различни виждания между правителството, Народното събрание и Президентството. Що се отнася до борбата с корупцията - винаги сме били на една страница”, категоричен е той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на