Това е втора среща по пътя на обединението на левите сили у нас. В резултат на тях се взе решение, че обединението с името „Левицата!“ ще работи за преодоляване на неравенствата, възстановяване на справедливостта, опазване на околната среда.

Свързани новини

20.01.2023 16:13

Левицата! с общи листи за парламентарните и местни избори: Мая Манолова

Видян 619 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще има широко ляво обединение за парламентарните и местните избори. Това стана ясно на конференция „Левицата!“ – За социална справедливост и мир. За преодоляване на неравенствата, провела се в Пловдив. На срещата участваха ръководствата на Изправи се България, Движение 21, Алтернатива за българско възраждане (АБВ), представители на БСП, както и други леви формации и ляво мислещи експерти и граждански активисти.

Това е втора среща по пътя на обединението на левите сили у нас. В резултат на тях се взе решение, че обединението с името „Левицата!“ ще работи за преодоляване на неравенствата, възстановяване на справедливостта, опазване на околната среда.

Лидерът на Изправи се България Мая Манолова очерта на конференцията четири основни задачи пред Левицата!:

„Обединението на левите сили да започне с незабавна обиколка на страната и срещи с хората.

Второ - Общи листи за предстоящите парламентарни и местни избори;

Трето – щаб на обединената левица;

Четвърто – консолидиране на левите сили в единен ляв политически субект.“

Според нея събралите се утвърдени и нови лица на лявото имат дълг и ангажимент към реабилитирането на левицата и нейното обратно превръщане в истински автентичен защитник на хората на труда, младите, пенсионерите.

„Лявата партия в парламента е пета сила. Т.е. не е сила, а лесно заобиколим фактор, ръководството на която е готово да услужи на всяка от по-големите политически субекти, включително на ГЕРБ и ДПС, срещу които до вчера уж се бореше.“

Като основен проблем, с които трябва да се бори Левицата! Манолова очерта борбата с неравенствата, където ножицата между богатите и оцеляващите се разширява и хората имат нужда от връщане на левицата към техните проблеми и тревоги – работещите хора, пенсионерите, уязвимите и младите.

Според Мая Манолова това трябва да е левицата, която да спре войната с президента, която тя определи като „братоубийствена“ и най-явния знак за безпътицата в ляво. Според нея това не е война на левите хора, а на партийния елит „безпринципна и самоунищожителна“ и по думите ѝ тя трябва да бъде прекратена.

Срещата бе модерирана от Костадин Паскалев, а участие взеха още Петър Витанов, Валери Жаблянов, Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Георги Първанов, проф. Иво Христов, Симеон Славчев и други.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне