Свързани новини

12.02.2010 18:06

"Лев Инс" взели обществени поръчки за 1.7 млн. лв. за четири години

Видян 2819 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автомобилите на депутатите, митничарите, военните, сградата на Министерския съвет на "Дондуков" 1, сгради на УНСС и Техническия университет – всички те са били застраховани при "Лев Инс", сред чиито собственици са арестуваните в рамките на операция "Октопод" Момчил Кръстев, Лозана Славчова и Антон Петров.


Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, срещу когото е повдигнато обвинение за лидер на организирана престъпна група и засега се смята "глава" на Октопода, участва в създаването на "Лев Инс", но към момента името не фигурира нито в тази фирма, нито в свързаната с нея "Лев корпорация". Веднага след арестите в сряда полиция и данъчни започнаха проверки в офисите на "Лев корпорация", за да търсят следи за престъпленията на Алексей Петров, обвинен за рекет, изнудване и др. Проверка на Mediapool в регистъра на Агенцията по обществени поръчки (АОП) показва, че застрахователната компания "Лев Инс" е получила 52 обществени поръчки от 2005 до 2009 г. на обща стойност около 1.7 млн. лева с ДДС. Алексей Петров бе назначен за съветник на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов на 1 април 2008 г., а в края на септември "Лев Инс" и Агенция "Митници" сключват тригодишен договор за застраховка на автомобили, плавателни съдове и имоти на ведомството за 488 074 лв без ДДС. Това е най-скъпата обществена поръчка за компанията. По това време директор на митниците е Христо Кулишев, който зае поста на подалия оставка Асен Асенов. Автомобилите на митниците и предната година са застраховани при "Лев Инс", но тогава поръчката е била за скромните 38 хил. лева без ДДС. Сегашният директор на митниците и бивш началник на ГДБОП Ваньо Танов заяви днес пред БНР, че едва след ареста на Алексей Петров научил за договора на ведомството му с "Лев Инс".
В началото на 2009 г. и Министерство на отбраната застрахова автопарка си при "Лев Инс" за 297 984 лв. без ДДС. В договора е записано, че поръчката се финансира с европейски средства. В две поредни години – 2008 и 2009 г. "Лев Инс" печели конкурс за застраховател на автомобилите на Народното събрание. Сумата по двата договора е около 107 хил. без ДДС.Интересно съвпадение е, че в същите две години същото дружество е победител в конкурс на Министерския съвет за застраховател на сградите му. Сумата по двата договора е около 22 хил. лв. без ДДС.
Имотите на Министерството на правосъдието през 2008 също са застраховани при "Лев Инс". Сумата по договора е 11 600 лв. без ДДС. Правителственият Авиоотряд 28 също в две поредни години застрахова персонала си при "Лев Инс" срещу 23-24 хил. лева без ДДС. Сред по-сериозните поръчки за "Лев Инс" са застраховки на автомобилите и имотите на Национална ветеринарно- медицинска служба за 186 хил. лева. Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" има договор за 80 хил. с "Лев инс", а Национална служба за растителна защита за 70 хиляди без ДДС. Сред клиентите на "Лев Инс" са Университетът за национално и световно стопанство (УНСС), в който преподава доц. Д-р Алексей Петров. УНСС има един едногодишен договор с "Лев Инс" за 12 хил. лева. Застраховани при "Лев инс" са били автомобилите на икономическото министерство, имоти на здравното министерство, автомобили на АЕЦ "Козлодуй" и други. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог