Лечева ще сигнализира прокуратурата в момента, в който приключат всички проверки и излязат заключенията по тях, като това ще стане до края на мандата ѝ.

Свързани новини

16.09.2022 11:55

Лечева сезира прокуратурата за прахосани 5 млн. от Радостин Василев

Видян 2480 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Близо 5 млн. лв. са похарчени неправилно по програмите за младежки дейности на министерството на младежта за 7 месеца управление на предишния  Радостин Василев.
Това разкри служебният спортен министър Весела Лечева, която добави, че ще сезира прокуратурата, след като завърши всички проверки и събере необходимата пълна документация. По думите ѝ са подписани 38 различни договора на обща стойност над 4,9 млн. лв. Сред изпълнителите на проектите имало фирми със свързани собственици. При всички на очи се набивали нереално завишените стойности за изпълнение на дейностите.

"Наем на зала за обучителен модул за два дни - по 6800 лв. на ден, предвидени са 13 600 лв. Ще попитам търновци да ми посочат една зала, в която се правят семинари за такава цена. За дискусионен модел - за един ден 7400 лв. Сами разбирате, че това не е сериозно. Подписът е на г-н Василев - за Велико Търново общата сума за предвидения концерт е 86 000 лв., като възнаграждението за водещия е 5000 лв.", посочи Лечева при гостуването си в bTV.

Тя добави, че е изискала данни от всички организации за всички събития по разчетените планове. И разкри, че неочаквано една от организациите сама обявила, че се отказва от своя договор и е готова да върне получените пари от бюджета на ММС.

"Това говори за изключително неправилно разходване на средства по младежките програми. Близо 1 400 000 лв. ще бъдат върнати на министерството. Очаква се в действителност да се променят правилата, така че средствата да се харчат прозрачно и да отидат при младите хора. Тези 38 договора са подписани от Радостин Василев, в рамките на близо 5 млн. лв. Ще сигнализирам прокуратурата в момент, в който съм готова с всички проверки, така че да ги предоставя на съответните органи, в рамките на моя мандат."


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.09.2022 17:42

    Лечева ще дава на прокурор ??? Да го направи, въпросът е сега, що за сигнали излъчва в обществото ??? Не намира нищо за Кралев ??? Че как тъй, зараборва за Буци???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак