В четвъртък Европейският съвет предостави на Украйна и Молдова статут на кандидати за членство в ЕС, за да покаже подкрепата си за двете страни в условията на руската агресия срещу Украйна

Свързани новини

24.06.2022 15:17

Лавров твърди, че ЕС и НАТО създават "коалиция", за да водят "по същество" война с Русия

Видян 1736 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският външен министър Сергей Лавров заяви в петък, че ЕС и НАТО събират "коалиция", за да се подготвят "по същество" за война с Русия, предаде CNN.




Коментирайки присъединяването на Украйна и Молдова към ЕС, Лавров заяви, че ЕС не е военно-политически блок, поради което, за разлика от НАТО, развитието на отношенията му с други страни не създава заплахи или рискове за Русия.


 


 


Русия обаче смята, че реториката на съюза става все по-агресивна и "русофобска", заяви Лавров на съвместна пресконференция с азербайджанския си колега Джейхун Байрамов в Баку.


 


Европейският съюз, заедно с НАТО, създава нещо като модерна коалиция, която по същество води война с Руската федерация", каза Лавров и добави, че Русия "ще следи това много внимателно".


 


В четвъртък Европейският съвет предостави на Украйна и Молдова статут на кандидати за членство в ЕС, за да покаже подкрепата си за двете страни в условията на руската агресия срещу Украйна.




Въпросът за присъединяването на Украйна и Молдова към ЕС беше наречен "вътрешно европейски въпрос" от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков също в петък. Въпреки това той добави, че е от решаващо значение решението по въпроса да не повлияе допълнително на отношенията на Русия с двете страни или с европейския блок.




"Това, разбира се, са вътрешни европейски дела", заяви Песков пред репортери в редовен конферентен разговор.


 


Той обаче добави: "За нас е от решаващо значение всички тези процеси да не доведат до повече проблеми за нас и за отношенията на гореспоменатите страни с нас. И че това няма да доведе до по-нататъшно влошаване на отношенията ни с ЕС. "




Коментарите на Песков повтарят думите на руския президент Владимир Путин, който миналия петък заяви, че Русия "няма нищо против" Украйна да влезе в ЕС, тъй като това е "суверенно решение на всяка страна" да се присъедини към икономическия блок.


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв