Свързани новини

30.12.2016 13:20

Лавров: 35 US дипломати да бъдат обявени за персона нон грата

Видян 1635 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Русия ще обяви за персона нон грата 35 американски дипломати – 31 служители на посолството в Москва и четирима от генералното консулство в Санкт Петербург. Това каза министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, предаде ТАСС.



„Ние, разбира се, не можем да оставим подобни номера без отговор, взаимността е закон в дипломацията и международните отношения. Затова Министерство на външните работи на Русия, заедно с колеги от други ведомства, ще внесе предложение до президента на Русия за обявяването за персони нон грата на 31 сътрудници на посолството на САЩ в Москва и четирима дипломати от генералното консулство в Санкт Петербург“, каза той, предаде Фокус.



Лавров допълни, че ще бъде предложено да се забрани на САЩ да ползва два обекта в руската столица. Той подчерта, че обвиненията на Вашингтон за руска намеса в американските избори са неоснователни.

  Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова определи като "несъответстващи на реалността" съобщенията на западни медии, че ще бъде закрито англоезично училище в руската столица, използвано от децата на дипломати от САЩ, Канада и Великобритания.

В профила си във Фейсбук Захарова написа: "И няма нужда да пишете, че "Москва опроверга" или че "Москва няма да..." Напишете го както си е: Телевизия CNN и други западни медии, отново позовавайки се на американски официални източници, разпространиха недостоверна информация".


 
От своя страна, министър-председателят Дмитрий Медведев изрази съжаление, че администрацията на американския президент Барак Обама завършва мандата си с "антируска агония".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак