Свързани новини

16.11.2020 14:51

КЗП и МОН не санкционират Просвета – София за фрапираща принуда е-учебник да се продава само с абонамент за други продукти

Видян 4753 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      От групата С електронен учебник в училище ни изпратиха сигнал, който от дни е и на стената й във Фейсбук за несанкциониран от Комисията за защита на конкуренцията и Министерството на образованието произвол по темата, която е супер актуална в период на онлайн обучение със затворени вкъщи ученици.
Само напомняме, че двете държавни институции, подопечни на правителството, са управлявани от роднини – председателят на КЗП Димитър Маргаритов и съпругата му са кумове на образователния министър Красимир Вълчев и съпругата му и обратно. Г-жа Маргаритова, сигурно по случайност, е и шеф на Фондация Просвета – София на Издателство Просвета – София, което предизвиква гнева на гражданите с практиката си. Госпожата и рекламира дейността на издателството в пост на личната си Фейсбук страница от 5 ноември, който впоследствие изтри. Не е тайна обаче, че дейността на управляваната от нея фондация се финансира включително от подчинената на Министерството на образованието агенция за усвояване на еврофондове ЦРЧР. При това проектите, по които работи и консултира са за 751 452 евро евро – сума, за която бяхме сигнализирани от читатели и по която половин година МОН и ЦРЧР мълчат, запитани за коментар. Явно в знак на съгласие.
Срещу двете роднински семейства тече проверка за конфликт на интереси от КПКОНПИ, която трябваше да е приключила през септември, но кой знае защо още не е.
Само напомняме, че на изпита за кандидатстване след 7-и клас през юни като „непознат текст” МОН даде четиво от учебна тетрадка на издателство Просвета. Така постави в неравностойни условия всички деца, които не са се сдобили с комплект на това издателство, а са работили по другите. Да сте чули Комисията за защита на потребителите да е направила нещо по темата? „Всичко остава в семейството”, както се казва в мафията.
Схемата с учебниците на хартия, сега явно е на път да стане и с електронните учебници.
А темата с е-учебниците ни е близка, защото нашият дългогодишен партньор Сдружение Екопрограма създаде първия от тях в България.
Ето и поста на групата С електронен учебник:


„Това е вече е абсурд и пример за лоша практика, издателство Просвета дава възможност да се закупи електронен учебник единствено като "част от абонаментен пакет"!
Скандално ще е ако от
Министерство на образованието и науката
не вземат отношение по въпроса! Мисля, че и
Комисия за защита на потребителите
трябва да вземат становище!
Какво означава "Този учебник е част от абонаментен пакет. Опциите за закупуване вижте "?! Учебникът не е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне