08.02.2011 16:42

КЗК: Билла, Метро, Хит, Пикадили нарушават закона

Видян 2980 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Комисията за защита на конкуренцията предяви твърдение за извършено нарушение на чл. 15, ал. 1 от ЗЗК на Метро Кеш енд Кери България ЕООД, Билла България ЕООД, ХИТ Хипермаркет ЕООД, Максима България ЕООД и Пикадили АД. Нарушението се състои в прилагане на общи механизми за координиране на търговската политика на пазара за доставка на стоки и на маркетинговата политика при осъществяването на промоции. В хода на производството КЗК установи, че търговските вериги непряко са обменяли чувствителна информация относно доставни цени, договорени с едни и същи доставчици, както и относно маркетинговите стратегии на конкурентите. Координирали са действията си, като са прилагали вертикални споразумения за определяне равнища на доставни цени и отстъпки, както и на размера на таксите за достъп до търговските площи. Използвали са и механизми за координация на маркетинговата си политика при осъществяването на промоции, чрез ограничаване свободата на доставчиците. Определението не подлежи на обжалване”, пише в съобщение на КЗК. Антимонополният орган добавя, че в срок от 60 дни страните имат право да предявят писмени възражения, както и да бъдат изслушани в открито заседание по реда на чл.76 от ЗЗК. След обсъждане на възраженията, предложенията и писмените доказателства, КЗК ще се произнесе по съществото на спора. Сиреч – ще наложи солени глоби. Практиката показва, че при подобни картели сумите обикновено са шестцифрени.


Напомняме, че в записите на Ваньо Танов с вицепремиера Дянков Билла беше спомената и за търговия на алкохол и цигари с фалшиви бандероли. Това бе потвърдено и от заместника на Танов в Агенция Митници Антоний Странджев пред Супер 19’.


И по двата случая Билла остава без коментар.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева