Свързани новини

27.04.2020 19:04

Курц лъгал за короната съзнателно: документ

Видян 13180 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австрийският канцлер Себастиан Курц умишлено е насаждал страх у гражданите, защото те не се отнасяли сериозно към заплахата Covid-19. Това става ясно от протокол от заседание на кризисния щаб под ръководството на канцлера, предаден на общественото радио ОРФ.


Да се привлече вниманието на австрийците със стряскащи данни и драматични изказвания - това са обсъждали на 12 март членове на правителството, здравни експерти и експерти по комуникация. Това става ясно от протокол, изпратен на общественото радио ОРФ, от който се разбират още думите на Себастиан Курц, че трябва да се действа внимателно и австрийците да почувстват страх от заразата, но не и от евентуален недостиг на хранителни стоки вследствие на пандемията.


След първоначалния опит на говорител на канцлера да отхвърли протокола като фалшифициран, той е обяснил, че Курц не е бил цитиран правилно. Според него канцлерът разбирал страха на хората от заразата, но не и от недостига на хранителни стоки.


В опит да спрат разрастващия се скандал Зелените - коалиционният партньор в правителството, обявиха, че ще публикуват протокола от въпросното заседание без имената на говорещите.


Всички опозиционни партии остро разкритикуваха поведението на канцлера Курц. Крайнодясната Партия на свободата коментира, че „вменяването на вина и насаждането на страх са основни характеристики в поведението на Себастиан Курц по време на карантината“, предаде БНР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 28.04.2020 16:13

    У нас се действа на същия принцип, само че по балкански примесено със страх, психотормоз, морги, черни чували, камиони пълни с трупове, загинали

  • 002 Anonimen 28.04.2020 15:27

    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛЕДАЙТЕ ДЪРЖАВНИ ТАЙНИ! Бях пропуснал този филм Official Secrets /Държавни тайни/ Горещо препоръчвам, особено за журналисти и общественици. Задължителен филм, защото: Когато правителствата лъжат, може да зависи от индивида да разкрие истината. И още: Не можеш да си измисляш факти само защото си министър председател. И България фигурира в този филм като как я надупват американците, за да си изпълнят войната! След като го изгледах ме хвана срам, СРАМ! в каква ЛИПСА НА ЖУРНАЛИСТИКА ЖИВЕЕМ ТУК, в каква ЛИПСА НА ДОБЛЕСТНИ СЛУЖИТЕЛИ НА СПЕЦ. СЛУЖБИТЕ ЖИВЕЕМ ТУК, в каква политическа КОЧИНА си мислим, че живеем. И не на последно място в каква ШИТНЯ, наречена българско кино живеем, което не смее да пръдне срещу Властта. Филмът може да гледате с български субтитри тук: https://filmisub.com/filmi/49970-official-secrets-drzhavni-tayni-2019.html

  • 001 Гражданин 28.04.2020 14:21

    И този е като нашият ТИРАНИН ( и двамата без образование). За това са приятели. Представяте ли си ако Тиквата знаеше някакъв език освен диалекта от Банкя (за да могат да си говорят) какво щеше да понесе отруденият австрийски народ? В България популацията е от +80 дебили които търпят тиранията, но там не е така.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак