Свързани новини

11.10.2020 10:10

Купуват се пенсионерите, купуват се родителите, но това е фалшива справедливост: Кадиев

Видян 2778 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това са все още приказки, за да станат реалност трябва да се отрази в бюджетите – и на НОИ и в държавния бюджет, коментира бившият социален министър Иван Нейков в предаването „Тази неделя“ по повод индексирането на пенсиите. 


Почти от половината от парите за пенсии не идват от осигуровки, а идват от републиканския бюджет. Според него една от много некоректните мерки, която вече трета година се предлага, това е административното увеличаване на минималните пенсии.


„Проблемът е, че когато на един пенсионер пенсията не му стига да живее нормално, на тези хора трябва да се помага, но не чрез пипане на осигурителния модел, така обезсмисляме мотивацията на хората да работят и да се осигуряват“, посочи Иван Нейков.


По думите му помощта не върви по правилния начин. Това мнение сподели и бившият зам.-министър на финансите – Георги Кадиев. 


„Помагайте през социалното подпомагане за тези, които имат нужда, а не на всички“, призова той.


По думите му при детските надбавки също се случва това нещо – всички ще получат, независимо дали имат нужда или нямат.


В България има 120 000 души, които получават над 6000 лв. заплата. Те имат ли нужда от тези 40 лв., попита той.


„Смятам, че помощта е помощ, когато е целева и е насочена към конкретни хора“, каза Георги Кадиев.


Според Иван Нейко осъвременяването на пенсиите е много стара болка. По думите му парите ще дойдат от взетите заеми.


„Истината е, че се купуват избори с бюджетни пари – купуват се пенсионерите, купуват се родителите на деца, но това е фалшива справедливост, която по никакъв начин не помага на това общество“, коментира Георги Кадиев. 


„През цялото време имам чувството, че има две Българии – едната е на премиера Бойко Борисов, а останалата – на 7 млн. българи“, посочи Иван Нейков. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 варвари 12.10.2020 09:59

    Факт е, че неграмотният Борисов и крадливата му шайка нанесоха фатални вредности на държавата и народа си! Доказаха нагледно, че няма защо да учиш като и неграмотен може да си по върховете и за това унищожиха и образованието защото умни не им трябват, доказаха че няма нужда да работиш защото пенсия няма да вземеш, а и може чрез далавери и кражби да станеш милионер, доказаха, че тяхното си е тяхно, но и чуждото пак си е тяхно....закоравели престъпници и крадци са по върховете на държавата и безчинстват години наред. Съсипващ факт е, че точно заради такива народа се топи, а много се спасяват като се евакуират на вън!

  • 003 Anonimen 11.10.2020 23:59

    опитват се да купуват,ама може да им излязат криви сметките.Изборите ще се манипулират грандиозно,а подаянието за пенсионерите е за гъделичкане на едно его-"вижте,АЗ давам"

  • 002 Anonimen 11.10.2020 14:15

    Няма лошо, ако Борисов си вади милиардите от собствените чекмеджета и сметки, а така с чужда пита помен прави. Сикаджийската мутра разсипа и държава и народ като опоска стотици милиарди и задължи поколенията с десетки милиарда. Всичко, до което се докосно гори и изчезва.....

  • 001 Anonimen 11.10.2020 10:32

    Истината е, че се купуват избори с бюджетни пари – купуват се пенсионерите, купуват се родителите на деца, но това е фалшива справедливост, която по никакъв начин не помага на това общество !!! Имам чувството, че има два Булгаристана– единият е на премиера Буда Амфетаминов Бухалков, а останалият – на 7 млн. туземци !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни