Свързани новини

14.07.2016 18:29

Кунева: 6 % от учителите имат компютърна квалификация

Видян 2831 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        „6 %  от българските преподаватели имат компютърни квалификации, а броят на ползващите компютър учители достига 20 процента и е крайно недостатъчен”. Това каза вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева на форума  Е-образование за ИТ бизнеса в София, организиран от в. 19 минути.



На него присъстваха и кметът Йорданка Фандъкова,  директорът на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева, председателят на  Постоянната комисия по образование и култура в СОС Малина Едрева, председателят на БСП - София Калоян Паргов, представители от Българската асоциация на софтуерните компании, Президентството, ИТ бизнеса. Целта на събитието бе да обедини бизнеса и властта, за да се предизвика е-революция в българското образование. Липсата на достатъчно подготвени ИТ кадри бе една основните теми. Желанието на участниците във форума е да се създадат по-добри условия за младите хора в учебните заведения, да се квалифицират преподавателите и масовото навлизане на електронните учебници.



„В София сега няма училище, в което да липсва интернет, компютърни кабинети, мултимедия и интерактивни дъски, а само преди три-четири години малко бяха училищата с такава инфраструктура”, каза кметът Фандъкова. Тя съобщи, че приключва цялостната модернизация на Софийската математическа гимназия и отбеляза, че успехите на това учебно заведение се дължат на опитните преподаватели, които подготвят учениците, печелещи медали от международни олимпиади. Фандъкова заяви, че над 130 учебни заведения в София разполагат и с безжична електронна връзка.
На форума стана ясно, че 30% от преподавателите ще бъдат сменени през следващите 10 години.
„Учителската професия е професия, която трудно се обновява и трябва да имаме стимули, за да имаме нови поколения учители”, каза министър Кунева.














Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв