Свързани новини

05.10.2017 15:10

Кумгейт и при вицето Дончев

Видян 3436 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       За сложна скандална щуробаджанашка схема в Габрово под егидата на вицепремиера Томислав Дончев алармира депутатът от БСП от същия регион Кристина Сидорова по време на брифинг в Народното събрание. Сидорова показа схема, която илюстрира назначения на брата на Томислав Дончев - Момчил Дончев. По думите й Момчил Дончев е назначен за управител на общинско звено Озеленяване. Тя посочи, че той е назначен без конкурс и без критерии. „Братът на Цветомир Михов от ГЕРБ от година и половина не работи в габровската болница, но не му пречи да бъде част от Съвета на директорите. Кръстниците на кмета на Габрово Таня Христова са председател на ОИК и РИК в Габрово, а съпругът й е юрисконсулт на Здравната каса“, коментира още червената депутатка. Сидорова посочи, че сестрата на заместник-кметът на Община Габрово е началник отдел в звено Проекти и икономическо развитие. „Следващата връзка - същият Цветомир Михов, който е областен координатор на ГЕРБ. Неговата фирма изпълнява всички поръчки. Съученичка на жена му е назначена за областен управител на Габрово, а нейният съпруг е зам.-директор на ОД на МВР – Габрово. Свекърът на областната управителка е общински съветник от ГЕРБ“, каза тя. Сидорова обърна внимание, че общински съветници от ГЕРБ също заемат определени длъжности.



Според зам.-председателя на БСП Жельо Бойчев „в община Габрово управлява фамилия, която прилича по-скоро на италианска”.
Припомняме, че 19 минути многократно писа затова, че вицепремиерът Томислав Дончев следа да носи пряка отговорност като експринципал за случващото се с управлението на НДК. Също така, че същевременно преди дни на директора в оставка Мирослав Боршош бяха повдигнати две обвинения за безстопанственост, но негов ръководител по онова време е бил Дончев.



 За гейт алармират и от Силистра. Там общински съветник от ГЕРБ се е обадил на лидера на БСП в общината с думите: „До два месеца ще те затрия, боклук такъв“. Това пък сподели в парламента също вчера депутатът от БСП  Стоян Мирчев. Той поясни, че става въпрос за общинския съветник Ганчо Маринов, назначил сина си в община Силистра и снаха си като служител на общинска фирма.



"Хората в Силистра не могат да търпят мафиотския кръг там. Г-н Борисов, отстранете тези мафиоти", заяви Мирчев.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху