Свързани новини

08.12.2014 13:20

Куюмджиев: Време е да се обединим и да заявим - „Южен поток” е важен за страната ни, от него ще спечелим

Видян 1025 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Един прекрасен проект, който щеше да донесе огромни печалби на България за десетилетия напред, ще заобиколи страната ни”. Това заяви членът на Националния съвет на БСП Явор Куюмджиев в ефира на ТВ7. Той бе категоричен, че „Южен поток” е руско-европейски проект. По думите му това, че страната ни е щяла да купува 2 или 3 млрд. куб. метра газ от него е една нищожна част от онези 63-те млрд., които щяха да минават през България и за тях да се плащат такси на държавата. „Ние губим този проект и ще купуваме руски газ от Турция”, подчерта Куюмджиев.


„Водил съм разговори с представители на Европейската комисия, като зам.-председател на комисията по енергетика в парламента и съм задавал въпроса, с кой текст от договора за газопровода ние нарушаваме европейското законодателство. Отговор обаче нямаше”, обясни той. Куюмджиев припомни, че относно търга за избор на изпълнител има специално писмо от Агенцията за обществени поръчки, че този търг не подлежи на Закона за обществените поръчки, защото става въпрос за частни, а не за публични средства.


„Време е да се обединим и да кажем, че този проект е важен за страната ни и от него само ще спечелим”, призова социалистът.


Куюумджиев уточни, че Пламен Орешарски не е спрял „Южен поток”, а само дейностите по строителството на газопровода. „Има огромна разлика между спирането на проекта и спирането на дейностите по строителството, защото преди да се стигне до него се прави проектиране, изкупува се земята, по която ще минава тръбата и много други дейности”, обясни представителят на БСП Лява България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец