Свързани новини

17.09.2021 09:34

Кристалина и Дянков фалшифицирали рейтинги на държави: Разследване

Видян 3185 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева беше призована в четвъртък от Световната банка, нейния предишен работодател, заради оказване на натиск за засилване на позицията на Китай в класацията на икономиките, предаде South China Morning Post.


Георгиева каза, че не е съгласна с констатациите, съставени от външна адвокатска кантора по указание на Световната банка.


Световната банка откри толкова сериозни етични проблеми в разследването на доклада „Да правиш бизнес“, че реши да се откаже изцяло от поредицата, показва изявление, публикувано във Вашингтон.


Позицията на Китай в доклада за 2018 г., публикуван през октомври 2017 г., би трябвало да е със седем места по -ниска - на 85 -то място, вместо да остане на 78 - заяви Световната банка в преглед, публикуван през декември.


„Промените в китайските данни в Doing Business 2018 изглежда са резултат от два различни вида натиск, упражняван от банковото ръководство върху екипа на Doing Business“, се казва в доклад на Световната банка в четвъртък.


Кристалина Георгиева и съветникът ѝ по онова време Симеон Дянков са оказвали натиск за "внасяне на конкретни промени в данните за Китай в опит да подобрят класирането му, точно когато от страната се очакваше да играе ключова роля в кампанията за увеличаване на капитала на банката".


Резултатите от проверката са оповестени пред изпълнителните директори на Световната банка в сряда и бордът е разрешил те да бъдат публикувани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 18.09.2021 18:56

    Нека да си припомним медийни изявления на Тиквов ...тя му била казала " Големи , големи кредити ще ни дадат " . Както всички вече знаем голямата мечта на ипечените крадци от "прехода " е ... Чрез огомни западни кредити народът да забрави че е бил ограбен изцяло през последните 32 години . Ще забрави ли народът ?!

  • 001 Anonimen 17.09.2021 10:25

    А такаааа, пак на Тиквата дружките, вече и в "световен мащаб" проявява "разбиране" ???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион