Свързани новини

07.05.2009 12:14

Кремиковските работници пак протестираха

Видян 1172 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Приключи протестът на кремиковските работници. Синдикалните лидери Людмил Павлов и Васил Яначков съобщиха, че утрешният протест ще бъде в комбината. Според Павлов проблемите трябва да се решат първо в „Кремиковци”.


По думите на Яначков, докато текат протестите на металурзите в центъра на София, досега около 1200 души са били съкратени, пенсионирани или напуснали комбината. Синдикалните лидери обявиха намерението си да продължат разговорите с ръководството на „Кремиковци” за решаване на проблемите. В края на днешния протест те призоваха всички работници утре да не влизат на работа в комбината.


Засега няма ново писмо от „Булгаргаз” и информацията е, че спирането на природния газ на комбината ще бъде на 12 май до 14 часа, съобщи синдикът на "Кремиковци" Цветан Банков, цитиран от „Фокус”. Той каза, че готовността за това да бъде спряно подаването на природен газ е перманентна. По думите му, в рамките на едно денонощие може да бъде реализирано преминаването към плана за спиране. Работниците са получили последно аванс за март - 50 % от заплатата си около Великден. До два-три дни такъв аванс ще бъде изплатен на Централно управление. Неплатени изцяло са заплатите за декември, януари и февруари. Съкращенията на 1500 работници по график вече е започнало – от 27 април. То ще приключи около 30 юни, за да може да бъде поетапно и е съгласувано с Бюрата по труда – където има възможност хората да намерят нова работа. За съкращенията няма алтернатива независимо каква ще бъде съдбата на комбината. Информацията е на Дарик радио.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей

Време е малко да поукротите топката и да се вгледате в себе си

Време е малко да поукротите топката и да се вгледате в