“От тези отчети гражданите щяха да разберат, че корупцията и кражбите са дейност №1 на МРРБ и АПИ, която струва милиарди левове и стотици невинни жертви по пътищата на страната ни", пишат още от ИПБ.

Свързани новини

30.03.2023 16:44

Кражбите са дейност №1 на МРРБ и АПИ: ИПБ

Видян 580 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Срещу изхарчени милиарди левове през 2022 г. АПИ извърши основен ремонт само на 7 км. републикански пътища и 1 селскостопански надлез, алармира Институтът за пътна безопасност (ИПБ), който обвини агенцията в корупция. За тези "неимоверни усилия" шефовете на АПИ са получили допълнително близо 300 хил. лева за постигнати "високи" резултати за м.г., посочват в позиция до медиите от института. Те настояват за незабавната оставка на министър Иван Шишков и УС на АПИ.


„Поискахме отчетите за дейността на агенцията, които се предоставят всяко тримесечие на шефа на МРРБ. Получихме отказ с мотив, че “исканата информация не попада в приложното поле на Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) и няма качествата на обществена информация”", поясниха от ИПБ.


За експертите от института отказът не е изненадващ, но всъщност нарушава ЗДОИ.  Според експерите в отговора си АПИ умишлено е изпуснала онази част от текста, която гласи: "относно дейността на задължените по закона субекти". Именно такъв субект се явява и самата агенция, но при предоставянето на тази информация гражданите ще научат за въпросните 7 км. срещу изхарчени милиарди левове през 2022 г.


“От тези отчети гражданите щяха да разберат, че корупцията и кражбите са дейност №1 на МРРБ и АПИ, която струва милиарди левове и стотици невинни жертви по пътищата на страната ни", пишат още от ИПБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец