Свързани новини

19.07.2021 09:20

Кражба за 1/4 млрд. лв.: небостъргачът на МС до СофияТехПарк

Видян 11928 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поредицата от ненужни, скъпи и непрозрачни проекти на държавата през последните години се удължи, но един от фаворитите за шампиони е подготвяният правителствен комплекс на територията на "София тех парк", пише Капитал.

От идеята до началото на проектирането той се разрасна до площ 90 хил. кв.м и цена 190 млн. лв. без ДДС (или 228 млн. лв. с данъка). Изпълнението му минава по традиционната схема - от Държавната консолидационна компания (ДКК) към дъщерната "Монтажи", която пък ги превъзлага на частен консорциум без обществена поръчка. А в него присъстват трайните любимци на ДКК - малки непознати фирми, получили и огромни суми за ремонт на язовири без търг. Това обяснява и високата цена на строителството, дадена от държавата, без дори да има картинка и на много ранен етап.

Никоя от тези стъпки не е била обявявана пред плащащите сметката данъкоплатци. А двигател на проекта е Министерство на икономиката по времето на Емил Караниколов. За капак, в апогея на ковид кризата миналата година в сметките на частен строителен консорциум влизат като аванс над 60 млн. лв. Година по-късно строеж не е започнат. А и няма нужда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 задължително възмездие 19.07.2021 17:43

    Борисов заедно с всичките му обслужващи калинки, сложил на висши управленски и административни постове трябва да бъдат вкарани в затвора с пълна конфискация за милиардите кражби от бълг.народ и държава, които затриха тотално и задлъжняха следващите оцелели. Такава въпиюще престъпност и корупция на най-високо държавно ниво и колосална корупция трябва да бъде подобаващо наказана, ако сме правова държава и ако Гешев не е от обслужващия персонал на престъпната ОПГ на Борисов!!!

  • 002 Иванянския непоправим романтик 19.07.2021 11:10

    В сравнение с предишните, сегашното прави пъртината в първите верни стъпки, за да се опита да спре тези астрономически кражби.

  • 001 Anonimen 19.07.2021 09:34

    СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ, ТО ПОКАЗА И ДОКАЗА, ЧЕ ВСЕ ПАК ИМА ЧЕСТНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ, В СВЕТА НИКЪДЕ НЕ СЕ СМЕНЯ НЕЩО КОЕТО ВЪРВИ ПРЕКРАСНО И ДАВА РЕЗУЛТАТИ, НИЩО НЕ ПРЕЧИ НА ДЕПУТАТИТЕ ДА ГО УЗАКОНЯТ И ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В РЕДОВНО ИЗБРАНО ОТ НС ! ВИДЯХМЕ ИЗДЪНКАТА НА ИТН ЗА ПРАВИТЕЛСТВО СЕГА ЧАКАМЕ ВТОРАТА ИМ ТАКАВА, ЗАЩОТО И ТЕ КАТО ОПГ-ГЕРБ СА "КАКВОТО КАЖЕ ВОЖДЪТ", А ТОЙ ВОЖДЪТ ИМ СЛАВИ Е КОМПЛЕКСАР ПОД ВЛИЯНИЕТО НА ЕЗИЦИ,УНИВЕРСИТЕТИ И КОСМОС, НО НЕ И ОТ ЕКСПЕРТИ !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец