Свързани новини

20.09.2021 20:19

Крали са от АМ Хемус повече от КТБ: Рашков

Видян 7508 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента провеждаме разследвания, които в много голяма степен потвърждават думите на бившия министър на финансите Асен Василев, че България не е бедна държава, а много ограбвана държава. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков пред журналисти, предаде бТВ.


Той посочи, че МВР извършва проверки за злоупотреби с обществени средства, като даде пример с АМ „Хемус“: „Не може да се да се изгребва коритото на река Вит и това да е основа на една съвременна магистрала. Не може авансово да са раздадени 1,2 млрд, лв. само в тази посока“ без да има строителни книжа, разрешение за строеж и избран изпълнител, който да носи отговорност.


Като друг пример той посочи ремонтите на язовирите, където МРРБ и икономическото министерство също откриха несвършена работа, за която са отишли милиони. Третият пример беше т.нар „златен гьол“ – дезинфекцията на границата, за която Рашков запита дали несъбраните такси не са отивали за купуване на гласове.


На въпрос за случая от Благоевград през уикенда и обвиненията за полицейски тормоз от страна на собствениците на заведения там, вътрешният министър заяви, че органите на МВР не са направили нещо, което да е в разрез с закона, в разрез с правилата по отношение спазването на мерките против COVID-19.


Той коментира изказването на Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията по повод действията на полицията в Благоевград, като каза, че "този човек върши политическа дейност, свързана с определена партия и води целенасочена политика срещу служебното правителство".


По повод информацията в медиите, че директорът на НАП Румен Спецов е бил заплашван, министърът каза, че е разбрал за това от него, след като са се видели днес в МВР по друга тема. Той уточни, че органите на реда ще вземат мерки, след като преценят каква е реалната заплаха срещу Спецов и каква е степента й, като допълни, че ако се наложи ще бъде назначена охрана.


Бойко Рашков отбеляза, че прокуратурата при последната акция със заловени мигранти и при арестите за ТЕЛК измами не е съдействала за съвместно обявяване на операциите пред обществеността, а след това се е похвалила сама за нещо, което е било реализирано в екип.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 14.10.2021 14:53

    Колко чини Рич Бег личи дори само от външния му вид!

  • 002 Anonimen 21.09.2021 19:10

    Е, И!? Някой едър криминал в резервата бг да е бил осъден или да му е било конфискувано чорибето?

  • 001 съд и затвор 21.09.2021 12:23

    Милиционерът с каскета трябва да бъде първият осъден за съучастие и като чадър, прикриващ големите престъпници с кражби за милиарди и тъпчещ собствените си тайни сметки от това си престъпление.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на