Свързани новини

16.07.2020 16:37

Крахът на върховенството на закона в България ще бъде обсъден в ЕП: Йончева

Видян 1665 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Крахът на върховенството на закона в България ще бъде обсъден в Европейския парламент. Това е голям пробив". Това каза пред БНР евродепутатката от Европейските социалисти и демократи/БСП Елена Йончева, член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в ЕП, в която ще се проведе дискусия за състоянието на върховенството на закона в България. Обсъждането ще е в началото на септември. Тя уточни, че това ще се случи въпреки съпротивата на ЕНП и на ГЕРБ:

"Това не е регулярна дискусия. ЕНП нямам информация да е подкрепила нито внасянето на такава точка, нито провеждането на такава дискусия".

В предаването "12+4" Елена Йончева заяви, че е получила уверението от комисар Вера Йоурова, че България продължава да бъде наблюдавана от ЕК за спазване на върховенството на закона:

"Фактът, че тази точка влезе в дневния ред и ще бъде обсъждана, доказва, че Механизмът за сътрудничество и проверка не е отпаднал и ние продължаваме да бъдем наблюдавани".

По думите на евродепутатката кризата с корупцията и със свободата на медиите няма да бъде преодоляна изведнъж, след като си отиде правителството на Бойко Борисов:


"Тепърва битката ще започва, независимо кои сили дойдат на власт. Това ще изисква едни постоянни усилия и в София, и в Брюксел".  

Йончева съобщи, че евродепутати са подписали писмо до Шарл Мишел - председател на Европейския съвет, в което настояват да бъде обвързано върховенството на закова в България с многогодишната финансова рамка:

"ЕНП не може дълго да си затваря очите пред случващото се в България и пред липсата на върховенството на закова в България, защото самото ЕНП се дискредитира", коментира още Елена Йончева.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог