Свързани новини

24.01.2022 17:03

Ковач в Банско се оплака от брутално полицейско насилие

Видян 1202 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Известният със своята професия на ковач в Банско Радослав Сарафов се оплака, че е станал жертва на брутално полицейско насилие от служители на жандармерията.


 


Мъжът твърди, че през нощта в събота срещу неделя, докато е чакал свои колеги на тротоара, е бил нападнат без причина от полицаите и единствено намесата на неговите колеги е предотватила по-тежък побой.




„Ако ги нямаше, сигурно щяха да ме смелят. Аз бях на земята и ме мачкаха”, казва Сарафов пред Нова тв.




„Оставих колата си в цеха и тръгнах да се прибирам пеша. Изчаках още няколко мои колеги на два метра от колата на жандармерията. Отвори се задният прозорец и отвътре човекът попита: „Какъв си ти, бе?”. Аз отговорих и ми се каза още: „Разкарай се, изчезвай веднага!”.


 


Казах им: „Добре, чакам колегите, за да тръгна". Те ми отвърнаха, че им преча да работят. Моята реакция беше: „Как ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата”. Явно това нещо ги провокира по някакъв начин. Излезе човек от шофьорската врата и директно ме изрита в коляното. Паднах на земята и те започнаха да ме ритат още”, разказа мъжът.




Агресията на жандармеристите спряла, чак когато колегите на Сарафов виждат какво се случва и се обаждат на тел. 112. Малко след това идва и патрулен автомобил от РУ-Банско.


 


После пострадалият е имал среща с адвоката си, за да напише жалба. "Нито ми потърсиха лична карта, от това нещо няма протокол", твърди Сарафов. От полицията обясниха, че започва вътрешна проверка по случая, за да се изясни дали служителите на реда са превишили правата си.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби