Свързани новини

27.08.2019 13:56

Костов: Очаквам провокация от прокуратурата чрез НАП

Видян 1998 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„След две данъчни ревизии, които продължиха почти 2-3 години, екип на НАП стигна до абсурдното твърдение, че мои и на съпругата ми значителни парични средства не са наши, въпреки че ние сме декларирали тези средства като заеми пред Сметната палата, те са оповестени на обществеността от медиите и никога не са предизвиквали някакъв проблем“. Това заяви бившият премиер Иван Костов в ефира на bTV. По думите му това ще създаде възможност за започване на действия от страна на прокуратурата и те ще са насочени към него като човек, стоящ зад Демократична България – формация, протестираща против кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Според Костов 15 документа, предоставени на НАП,  доказват произхода на средствата,които са обект на проверката. Става дума за 262 хил. лева заем на съпругата му и 235 хил. лева негов заем. Те са се увеличили в годините, защото са били предоставяни на инвестиционни дружества. От последното, в което са били вложени, са били дадени в заем на акционерно дружество, за което има документи. Въпреки това проверяващите стигнали до абсурдното заключение, че парите в особено големи размери не са на семейството и трябва да бъдат обложени, а прокуратурата ще оповести пред обществеността, че започва следствие.


„Връзката с местните избори е едно съвпадение. Сроковете за възражение отвеждат цялата тази история в средата на изборната кампания“, каза още Костов. Според него критикуващите прокуратурата са обект на атаки. „Тези, които възразяват на прокуратурата за нейните слабости и за нейните нарушения – често в нарушение на правилата в страната, те са  престъпници“, каза още бившият премиер. Той изрази надежда ръководството на НАП да се запознае с фактите и да не позволи агенцията да бъде използвана за политически цели в предизборна кампания. Според него администрацията ще понесе загуби, защото ще изгуби делата, които ще води срещу нея. „Прокуратурата е убедена, че аз стоя зад организацията на протестите, а аз нямам нито сили, нито възможности за това“, посочи Костов. Той припомни, че лично е бил ангажиран със създаването на съвременното българско данъчно законодателство и в никакъв случай не би дал пример за неговото нарушаване. По отношение избора на нов главен прокурор Костов подчерта, че има възражения срещу начина, по който функционира и е структурирана прокуратурата. „Там трябва да бъде човек, който е с позиции в полза на това да се отговори положително и да се изпълнят всички препоръки, които европейските институции отправят към България. Всички тези препоръки са загърбвани от политическите партии и от българската съдебна система, в частност – прокуратурата“, каза още бившият премиер.


Източник: БТВ


Снимка: Getty images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 да 29.08.2019 07:33

    този е най-големият крадец в БГ,ограби ни 37 милиарда,къде ги крие....?

  • 003 да 28.08.2019 16:46

    а къде покри откраднатите 37 милиарда от нас/?нагъл крадец.....

  • 002 Мавъра 28.08.2019 13:28

    Ако живеехме в нормална държава Костов отдавна трябваше да е в затвора за разграбването на България.Съпругата му трябва да е в затвора за изнудването на шефовете на огромния брой тогава държавни фирми да даряват нейната фондация"Бъдеще за България".Същите тези фирми нямаха средства за заплати на служителите си и за средства и материали за работа, фалираха и ги разпродадоха на безценица.Ще дам пример с авиолиниите "Балкан" прададени за 1 лев.

  • 001 зороAnonimen 27.08.2019 16:19

    колкото и да не го харесвам костов ,в сравнение с борисов е ТИТАН.

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни