Свързани новини

22.10.2009 19:17

Костов иска изслушване на кмета на Гърмен

Видян 1399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Комисията за контрол на ДАНС Иван Костов съобщи, че комисията ще иска изслушване на кмета на община Гърмен относно проведения разпит на градоначалника в ДАНС по сигнала на Яне Янев, предаде БГНЕС.


Преди няколко месеца лидерът на партията РЗС оповести данни за прояви на радикален ислям в общината, които се финансирали от арабски фондации. В доклада се констатира, че рисковете, които съществуват от ескалиране на напреженето по линия на ислямския фундаментализъм са „приемливи”. Депутатите от комисията са обсъждали на заседанието конкретни случаи сочени като примери за такова напрежение в Рибново и Славяново. По думите на Костов се оказва, че с нивото на риска, свързано с политическото вмешателство на Турция в българските вътрешни дела се занимава друга дирекция – Контраразузнаване. Вероятно следващия път и служители от нея ще бъдат изслушани.


Според Волен Сидеров, докладът доказва, че в агенцията гледат най-нормално на намесата на турски държавни служители от „Дианет Вакъф” в Главното мюфтийство. Тази институцията дори е финансирала религиозната общност. Сидеров коментира, че нямаме концепция за национална стратегия за сигурност. „Реджеп Ердоган е лидер на ислямистка партия”, категоричен е той. Служителите на ДАНС са акцентирали върху опасността предимно от арабски групировки и почти не е обърнато внимание на тази от Турция. Лидерът на Атака призова към промени в законодателството, така че регистрацията на вероизповеданията да се „филтрира”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог