Свързани новини

14.07.2020 15:47

Кошлуков да подаде оставка: Журналисти, общественици и духовници

Видян 3294 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

                      Бивши дългогодишни кадри на БНТ, общественици, духовници и хора на изкуството поискаха в отворено писмо оставката на генералния директор Емил Кошлуков, предаде OFFNews.bg.


Писмото е по повод внесени в Народното събрание поправки в Закона за радиото и телевизията, която предлага мандатът на генералните директор на БНТ и БНР да се удължи от 3 на 5 години. Автор на поправката е Вежди Рашидов (ГЕРБ). Предвижда се и втора промяна, която облекчава изискванията за професионален от на кандидатите за генерални директори.


"Внасянето им точно в този момент създава натрапчивото усещане, че отново нещо се върши набързо и на тъмно – за сметка на обществените медии и техните зрители и слушатели. Ето защо настояваме обсъждането и гласуването на промените в ЗРТ да се отложат за по-спокойни дни и то след публично обсъждане", пишат подписалите писмото.


Те отправят остри критики към Емил Кошлуков:


    В момента БНТ се управлява от генерален директор със съмнителна професионална квалификация за заеманата длъжност. Действията му показват, че се ръководи не от желанието за реформиране на обществената телевизия и увеличаване на нейната зрителска аудитория, а от лични подбуди и реваншизъм, като непрекъснато провокира скандали. Изявленията му демонстрират липса на нормативна, медийна и комуникативна компетентност.


    За кратко време БНТ изгуби авторитета, който си извоюва с обективността, диалогичността и насочването на програмната тематика към нашите зрители без политическа и властова зависимост.


    Обръщаме се и към нашите колеги в БНТ – спомнете си, как през 2013 г. телевизията беше аплодирана за своя професионализъм, а днес репортерите й са остракирани. Не заради техните качества, които са безспорни, а заради загубата на доверие, заради подозренията в обслужване на интереси, които нямат нищо общо с обществената й функция. Това става при и заради управлението на г-н Кошлуков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 14.07.2020 23:51

    Все бивши, дето за чеп зеле не стават. Не че и Куши става, ама тия ептен...

  • 001 Anonimen 14.07.2020 23:17

    Пияницата Роберт Ковачев, който преди да го уволнят висеше само по кръчмите, дърдоркото Камен Алипиев,чиито репортажи бъкаха от неграмотност, скуката Марио Гаврилов, неврастеничката Искра Ангелова, истеричката Милена Гетова, бивши комунета като Пръмовото, все отбор бивши юнаци и юначки, които добре използват ситуацията. Водени от болната глава , злобарят и кандидат за постове Горанчо Благоев. Подкрепен отзад от Никанор и други несретници. Негодници, долна неврастенична шайка!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а