Свързани новини

04.11.2020 09:30

Корони и абсурди или когато РЗИ се разсърди на МВР

Видян 3399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Автор:


 


„Съгласен съм, че е абсурд, но какво да направя. РЗИ ни дават едни списъци и ние си чупим краката да ходим по домовете. Вас ви пиша, че ви няма, защото ви няма“, казва ми полицаят по телефона. Той стои пред вратата на апартамента ми, но аз не се намирам в него и съответно той ми звъни, за да потвърди и да напише, че не съм на адреса, който съм дал за карантина. И двамата сме съгласни, че е абсурд, но въпреки това си записва липсата ми и предупреждава, че глупаво или не, вероятно скоро ще се опитат да ме глобят. При поредния опит да обясня колко е глупава ситуацията, полицаят затваря.

Абсурдът се намира в това, че аз въобще не съм под карантина. Преди вече 12 дни съм влязъл в България през границата. Правилата са прости: ако нямаш тест, влизаш в 10-дневна карантина. Ако след това си направиш тест и той е отрицателен, изпращаш подпечатан протокол от лабораторията в съответното РЗИ и излизаш от карантина. Това и се случи: изпратих тест, направен преди влизането в границата, но с неизлезли по това време резултати, и от 10-дневната карантина изкарах около пет дни. След обяснимо предвид ситуацията забавяне получих протокол, че съм освободен от карантина.

Абсурдът, разбира се, не е само в това, че освен да ми изпратят протокол РЗИ са забравили да ме извадят от списъка с карантинираните. Абсурд е и това, че полицай идва да ме проверява на ден 12 от 10-дневната ми карантина. Абсурд е и целият разговор, който провеждаме по телефона, в който служителят на МВР ми обяснява, че няма как да напише, че ме има, а аз му казвам, че не искам това от него – просто въобще не би трябвало да го интересува къде съм. Абсурд е и че в крайна сметка държавата по всяка вероятност дори ще трябва да плати пари – на мен и всички останали в тази ситуация, а те вероятно не са малко – без дори да има какъвто и да било правен казус. Абсурд е и че това ще стане с пари на данъкоплатците, разбира се.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще