Свързани новини

05.10.2017 15:38

Контрабандист на цигари - съдружник на Д.Добрев?

Видян 6832 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Скандални са не само роднините, но и съдружниците на депутата Делян Добрев, който ГЕРБ остави в парламента, понеже бил чист като сълза, въпреки 2-кратно изразената воля на премиера да го разкара.



Вчера публикувахме съдебното решение, с което Добрев, ставайки народен представител, прехвърля на офшорка – незнайно чия, акциите си от общо с първата му братовчедка и Тенчо Лилянов АДСИЦ Форуком фонд имоти, облажено напоследък с обществена поръчка за 3 млн.лв. Лилянов, Добрев, братовчедка му – днес шеф на финансовата дирекция на Община Хасково противно на закона, без положен конкурс, както правото предполага, са съуправители на дружеството при учредяването му. То инвестира немалки пари (милиони лв.) в недвижимости, като имаме предвид, че Добрев е на 28-29, когато това става.



  Същят Тенчо Лилянов се оказва съсобственик на Зетя – съпруга на първата братовчедка на депутата във фирмите Еко Традекс Груп и Форуком (в нея има 70%), а Зетя – 30% Общата им фирма всъщност държи 70% от Еко Традекс Груп, която пък е №3 по саниране в България с усвоени 83 млн.лв. и още 16 млн. през Еко Нео Груп. Парите на данъкоплатеца се изливат с милиарди в тази програма, замислена според депутатите от ГЕРБ от ... Делян Добрев.



 Интересно е да се съзнае, че мажоритарният съдружник на фамилията на Добрев през 1999 г.  (или човек със същите имена) беше арестуван за голяма пратка контрабандни цигари, напомня Биволъ, който пръв разкри цялата история, позната днес като Кумгейт. Потвърдено е от съобщение на МВР от 17.12.1999 г.  По онова време на върха в този бизнес е друга силна местна фигура – Иван Тодоров – Доктора, който става публично известен и едва не сваля от постовете им главния секретар на МВР Бойко Борисов и финансовия министър Милен Велчев след атентат по него, а през 2006 г. е и убит. Според публикации на http://forumat-bg.com, Доктора и Лилянов били близки. Единият не може да потвърди или да отрече това. Лилянов отрича, но е работил фирмено с авера му Пепи Амигоса, пише в. Политика.


А суперблизкият до ГЕРБ 24 часа намесва името на Златко Баретата, редом с Лилянов: „„Ационерното дружество „Група Елит“, управлявано от сестрата и съпругата на Баретата, включва „Голд Елит“ и още 14 хазартни фирми. Те са от всички краища на България. Имат десетки обекти и стотици работници. В дъщерните дружества съдружници на свързаната с Баретата фирма са местни бизнесмени, някои от които имат дори по-мащабен бизнес от него.
Такъв например е Тенчо Лилянов от Хасково. Заедно контролират казината с марка Блек Лейбъл. Офисът на фирмата обаче е в кантората на сестрата на Баретата Меглена Иванова.“
През миналата година Лилянов официално стана собственик и на хлебозавода в Хасково, в съдружие държи и други жизнено важни дейности в града.
Напомняме, че местен бизнесмен построи блока, където са повечето от 6-те апартамента на Цветан Цветанов. В същата кооперация на ул. Елемаг в елитния кв. Изгрев, живее и депутатът Александър Ненков, чиято съпруга и кума му поподнаха в схемата на Кумгейт, който Добрев като енергиен министър и шеф на ресорната комисия в НС е развил като схема и в Булгартрансгаз. Интересно е, че зам. на кума във фирмата е съпругът на шефката на Правителствената информационна служба С. Арнаудова. Майка на депутата Ненков е шефката на Комисията за защита на конкуренцията, а баща му е член на Конституционния съд.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.