В изключително сложната ситуация, в която страната се намира, консултациите са били сериозен шанс да се възстанови диалогът между политическите партии.

Свързани новини

28.06.2022 15:10

Консултациите при президента са провал: Христо Иванов

Видян 918 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна




Консултациите при президента са провал, заяви съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов. Според него държавният глава е избързал с разговорите с политическите партии, които приключиха по-рано днес.


Христо Иванов смята, че не е имало никаква конституционна необходимост да се бърза с консултациите и че мандатоносителят "Продължаваме промяната"(ПП) е имал нужда от повече време за разговори.



В изключително сложната ситуация, в която страната се намира, консултациите са били сериозен шанс да се възстанови диалогът между политическите партии.




"Мисля, че виждаме един провал на консултациите, което е безотговорно. Тези консултации трябваше да се случат и достатъчно време да бъде дадено на партиите, да бъдат координирани с това кога те имат готовност. Конституционната цел на тези консултации е да се намери изход. Търсенето на този изход не може да върви по график - айде, всички на плаца в първия възможен момент. Строева подготовка - раз,  два, три и готово. И от тази гледна точка, смятам, че това беше провалена конституционна възможност."



Иванов е скептичен, че в рамките на този парламент, може да бъде излъчен втори кабинет.




"Всеки се държи като хан Аспарух. Все едно, че държавата започва от него. Той ще определи всичко. Той ще каже... От това няма да излезе управление. Не го виждам. И не го виждам и в следващия парламент след една още по-разделителна кампания, в която се замеряме със своите непримиримости. Та затова се чудя за по-следващия парламент, какъв е шансът".



Лидерът на ДБ каза, че е отворен за разговори за общо явяване на изборите с ПП.




"Тангото изисква двама. Това, което аз разбирам, е, че нашите избиратели го очакват, първо. Второ, че ние още на миналите избори направихме такова предложение. Т.е. от наша страна вратата за такъв разговор е отворена. Как точно ще се разбираме, предстои да видим оттук нататък."



Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Катя 30.06.2022 15:35

    Ми то като ходят провали като ДБ това е закономерен резултат

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и