Свързани новини

17.09.2021 17:29

Конгресмен: Как е мотивирана Кристалина Георгиева? Нобелист я обвини в престъпно прикриване и залагане надеждността на МВФ и СБ

Видян 6638 пъти | Коментари 12
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалът с Кристалина Георгиева и лобирането й в полза на Китай и Саудитска Арабия стигна и до Конгреса на САЩ, където вече бе поискана оставката й като шеф на Международния валутен фонд. Членът на Камарата на представителите на американския парламент Френч Хил заяви: "Докладът повдига сериозни въпроси за мотивацията на българката, докато е била в Световната банка (да въздейства върху точкуването на страните в класацията на СБ за правене на бизнес). Бордът на МВФ трябва незабавно да направи оценка на службата й на ръководната позиция". Това означава искане за оставка и то недвусмислено. Хил обяснява: "Финансовите пазари и хората, които определят политиките, разчитат на експертизата на международните кредитори и тази репутация сега е опетнена". Друг представител в Конгреса - Анди Бар, настоява Финансовото министерство на САЩ да направи оценка на действията на Георгиева при подготовката на Специалните права на тираж - "валутата", в която МВФ раздава кредити на държавите, в светлината на скандалните разкрития. "Гарантирането на почтеността на МВФ е от съществено значение", категорична е позицията на депутата. Аналитиците също са единодушни, че Георгиева трябва да напусне МВФ. Джъстин Сандифър - наблюдател за Световната банка в Центъра за глобално развитие смята, че е разрушено доверието между шефа на МВФ Георгиева и държавите - членки. Тя не можела повече да "гарантира за честността на международната макроикономическа статистика и да държи отговорни страните за достоверността на техните данни".

Нобелистът Пол Ромър, който беше главен икономист на Световната банка и напусна след идването на Георгиева там от ЕК, който още през 2018 г. пръв изнесе данни за наглласяването на класациите, нещата граничат или са престъпление: "Когато повдигнах въпроса, Кристалина организира прикритие, замазване", заявява той пред реномираната Агенция Франс Прес.Според него Георгиева е заложила на карта надеждността и на двете глобални финансови институции - Световната банка и МВФ.


 Радостина Тонева


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 012 Anonimen 19.09.2021 15:32

    Тази особа не е направила нищо добро за България,появи се само заради набелязан път в кариерата си.Така че-предлагам да не се срамуваме заради нея.Всяко наказание ще е недостатъчно,ако се докаже вината й.

  • 011 Anonimen 19.09.2021 11:14

    За да опре бандитаи престъпника Борисов до тази въртиопашка и да я ползва в користните си и разрушителни действия в комплект с менте икономиста Дянков, разрушил не една икономика, вкл. и роната си българска, значи са един дол крадливи и безскрупулни мърши!!! Рано или късно всеки си плаща гяволъка, жалко за нещастния ни и изчезващ бълг.етнос, който беше безпардонно и ненаказано обран и ограбен до шушка и това го стопява фатално

  • 010 Anonimen 18.09.2021 21:19

    всичко прилича на акивно мероприятие.Не я защтитавам ,не я харесвам.Но маъ не е изпълнила некоя заповед на господарите си и сега ъа правят на масур.ЗАЩО ЧАК СЕГА,А НЕ ПРЕДИ 5 ГОДИНИ?

  • 009 Anonimen 18.09.2021 20:36

    006, МВФ си е частна инициатива, на клановете Ротшилд, Барух, Рокфелер и др., така че кого ще спонсорира си е тяхна работа. Китай е реализиран проект на Ротшилдите, намесата на юдеите не е от 1995, а от много отдавна, още от революцията.

  • 008 ПЕНСИОНЕР 18.09.2021 11:39

    А,другаря Тромпет Кобурготски,дали не е замесен.Помните ли танца със саби?Той обаче е по умен от Борисов и Георгиева и е чист като света лимонада ненапита.Ха да ни е честит новият скандал.Интерпол дали вече не се е задействал.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци