11.12.2015 15:25

Конференцията за климата в Париж ще бъде удължена

Видян 2699 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Френският външен министър Лоран Фабиюс потвърди, че международната конференция за климата в Париж ще бъде удължена, предаде БНР.


  "Ще представя текста на окончателния документ не в петък вечер, както смятах по-рано, а по-късно сутринта в събота и ние можем да вземем необходимите решения в средата на деня", заяви Фабиюс.


  Представянето на окончателния текст за споразумение се отлага, за да бъде дадено допълнително време за консултации между делегациите. Процедурите по съгласуване се очаква да продължат и през нощта.


Участниците работят по предложен от Франция текст от сряда насам. В последната му версия се казва, че покачването на температурата трябва да бъде удържано на нивата под 2 градуса по Целзий, като в същото време се полагат усилия това повишение да бъде сведено до градус и половина. В него, също така, е посочено, че правителствата ще се борят за  постигането на неутралност на емисиите от парникови газове към средата на века, макар че понятието не е точно дефинирано. Това представлява смекчаване на езика в сравнение с предишните версии на документа, които формулираха по-конкретни цели и времеви рамки за намаляване на замърсяванията.  


   Най-голямото предизвикателство остава въпросът за отговорностите на богатите държави, които са свързани в по-голяма степен със сегашното състояние на нещата в исторически план, и страни като Индия и Китай, при които количеството вредни емисии нараства най-бързо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв