Въпреки че е българско по произход, киселото мляко в Лондон е по-евтино или колкото нашето в промоция и се котира за 1,04 лв
01/09

Свързани новини

26.04.2022 16:16

Колко по-скъпо е в бг супера, отколкото в лондонския

Видян 2531 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Англичаните се оплакват от рекордно поскъпване на живота, но в държава с многократно по-ниски доходи и при доста по-некачествени продукти – това се доказа с изследвания на Българската агенция по храните, у нас плащаме много повече дори за елементарните стоки.


 


Струмен Паунов си направи труда да заснеме еднакви или еднотипни продукти в софийски и лондонски супермаркети и нещата са потресаващи. Вижте сами:




Въпреки че е българско по произход, киселото мляко в Лондон е по-евтино или колкото нашето в промоция, и се котира за 1,04 лв.




Прясното ни мляко открай време е най-скъпото в Европа, нищо че е предимно смес от сухо и вода, минало е покрай кравите – в случая е снимана 2-литрова разфасовка, която в Англия излиза 2,90 лв. – колкото некачествен литър у нас. ВИЖ СНИМКИ ТУК!




Хитът на сезона – олиото, тук е дадено при цена 4,99 лв., което е евтиното във веригите – има и с лев отгоре, също доста некачествено, особено в сравнение с британското по 3 лева.





Ужасяващото по качество българско брашно – така го определят всички чужденци, гостуващи у нас и всички българи, които често пътуват в чужбина и имат база за сравнение, също е доста по-скъпо от британското по 1,04 лв. – почти двойно.





Над двойно по-скъп се явява и кашкавалът ни, като използвания на снимката далеч не е от най-котираните, британският Чедър е 9,30 в лева.





При месото нещата не са по-различни. Много по-качественото британско свинско излиза 9,30 при 11 лв. за родното производство.




Вече говорихме за второто качество брандирани продукти, продавани в нашите супери – нещо, което доказаха изследванията на Българската агенция по храните. Даваме 3  отчайващи примера, които показват, че при нас хем е по-скъпо, хем е направено с по-долни съставки:




Сиренето Бри на президент в Англия е с равностойността на 5,12 лв. срещу 9,39 лв. или почти двойно у нас.




Сиренето Филаделфия там идва на 4,46 лв., докато абсолютно същото по опаковка, но по-лошо по качество в България е 5, 89 лв.






При детската закуска Нескуик английската цена е 4, 16 лв., а българската е 4,59 или 10% отгоре.


 


Мария Пенчева


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец