Но той не изяснява как точно възнамерява да помогне на клиентите на фалиралата криптоборса, базирана на Бахамските острови, при положение че вече не е главен изпълнителен директор.

Свързани новини

30.11.2022 09:52

Колективен иск срещу банкрутиралата FTX

Видян 2283 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сривът на криптоборсата FTX има правни последици за основателя на компанията. Според съдебни документи срещу Сам Банкман-Фрийд е подаден колективен иск в Маями, пише interes.bg. В иска се посочва, че предлаганите от FTX сметки за криптовалута не е трябвало да се продават в САЩ поради липса на лиценз, какъвто е и случаят с бг криптоимперията NEXO.


Припомняме също, че след делата на 8 щата и колективен иск на група подведени еврейски инвеститори в САЩ, вече второ дело започна в Лондон срещу офшорната криптобанка с български собственици NEXO за минимум 59, 2 милиона долара, но могат да достигнат 126 млн. долара, колкото всъщност са всички поверени от инвеститорите средства.


Фалитът на FTX привлича и политици на сцената. Камарата на представителите на САЩ планира да проведе изслушване по този въпрос. Освен Банкман-Фрийд ще бъдат изслушани и представители на конкуренти като Binance, предава Ройтерс.

Администрацията на Байдън също възнамерява да реагира на последната криза. Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън призова за по-строг надзор на пазара. Нейното министерство и други регулаторни органи вече бяха установили рискове на криптопазарите миналата година, включително липса на прозрачност и конфликти на интереси, се казва в изявление на министъра от сряда. В това отношение трябва да се засили защитата на потребителите, каза тя.

Миналата седмица криптоборсата FTX подаде молба за защита от кредитори в САЩ, след като клиентите масово теглиха средства в отговор на тайното прехвърляне на депозити на стойност десетки милиарди долари. Въпреки това ликвидаторите на дъщерното дружество FTX на Бахамите определят в съдебни документи подадената от компанията майка в САЩ декларация за защита от кредитори като незаконосъобразна.

Бившият главен изпълнителен директор на FTX.com Сам Банкман-Фрийд се сблъсква с кризата в криптовалутите, за чието възникване е помогнал, и се опитва да я преодолее чрез Twitter. В сряда той добави още 18 туита към криволичещата нишка, която започна в началото на седмицата, предава Bloomberg. Постовете, публикувани на спорадични интервали, съчетават извинения за пропуските му с



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец