Свързани новини

23.09.2021 15:35

Кой е новият шеф на СОС Георги Георгиев

Видян 2689 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Досегашният шеф на комисията по бюджет и финанси на Столичния общински съвет Георги Георгиев е новият шеф на градския парламент. Няма и две години, откакто той бе избран за общински съветник от ГЕРБ. Юристът е главен асистент по търговско право в СУ Св. Климент Охридски, където е защитил и докторска дисертация в тази дисциплина. Има магистратура от престижния Кингс Колидж в Лондон. Управляващ съдружник е в кантората Георгиев и Колев.
Той е един от най-заможните общински съветници в София. Влезе във властта с над 780 хил. лв., които притежава в дружествени дялове в адвокатска кантора и 3 фирми, както и банкови влогове, хонорари и разполагаеми средства. Адвокатът е декларирал и кредити в размер над 358 хил. лв., както и апартамент, купен заедно със съпругата му. Колата му е Инфинити ФХ 30 Д, купено за 69 600 лв. през 2014 лв.
Като за избор на юрист, общински съветници, които нямат общо с правото поспориха върху допустимостта на избора на нов председател като извънредна точка в дневния ред. Оказа се, че зам.-председателят от ДБ арх. Игнатов първо е подписал внасянето на точката, после оттеглил подписа си, което колегата му от същата група – актьорът Веселин Калановски определи като „фарс”, в който сините няма да участват. Б. Бонев отново помогна на ГЕРБ, който няма мнозинство в СОС с негласуване, въпреки че медийно критикува избора. Припомняме, че благодарение на него и нерегистрирането на Спаси София, ГЕРБ взе 5 мандата повече в градския парламент през 2019 г.
Да гласуването се стигна, след като досегашният председател на СОС Елен Герджиков подаде оставка, без да предупреди или да обясни на когото и да било „личните си причини”. Поне от 6 месеца той не се ползва с доверие от групата си и рядко ходеше на работа. В същото време в стратегически важни общински дружества се провеждат конкурси за нови управители, столичният транспорт едва смогва на скока на цените на тока и горивата при спаднали след локдауните в началото на годината и останалия постоянен за хиляди хора хоумофис  приходи, нелеко е положението и на столичната Топлофикация на старта на отоплителния сезон. Всички общински дружества са управлявани от Столичния общински съвет, представляван от председателя, а не от кмета, както погрешно смятат мнозина.  


Радостина Тонева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 общинска мафия 23.09.2021 15:52

    Изключително арогантен и безпардонен тип. По време на излъчванията на заседанията на СОС изпъкваше с наглост и арогантност. Всичките му предложения са лобистки и вредни за столичани, но подкрепени от мнозинството на ГЕРБ и ВМРО, като стари дружки в далаверите. Тази стремителна кариера не ще да е току така...явно много кинти играят и Мутрата подсилва нефелната и неадекватна Фандъкова. Казват, че бил касичката на Мутрата и човек на Орлин Алексиев, но със сигурност столичани трябва да се преместят от Дондуков на Московска, иначе ще фалират и откраднат всичко общинско!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец