Свързани новини

07.10.2021 09:45

Когато София бе почти като във военна обстановка, Радев подписа указа за назначаването на Гешев. Аз не бих: Панов

Видян 1492 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Румен Радев е фалшив герой, защото вдигна юмрук тогава, когато на неговата врата почукаха тези, които преди това завладяваха институцията и България се превърна в една завладяна държава". Това каза в предаването „Тази сутрин“ кандидатът за президент Лозан Панов.


 


Президентската институция трябва да има своя характер. Тя не е само брошка на ревера на една държава. Президентската институция няма просто формална представителна власт. Ще ви дам един пример – избора на главен прокурор.


Когато София изглеждаше окупирана, почти като във военна обстановка, ВСС предложи за втори път на президента да бъде избран главен прокурор. Държавният глава формално изпълни своите задължения – подписа указа за назначаването на обвинител №1. Какво бих направил аз? Аз не бих подписал указа за назначаването на главния прокурор.


Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV кандидатът за президент и досегашен председател на ВКС Лозан Панов.


„Да, вероятно това би довело до нарушаване на Конституцията, дори до импийчмънт. Но в този случай президентът избра себе се пред това да запази народа си“, смята той.


„Главният прокурор успя за кратко време да обясни всичко това, което на теория звучи неразбираемо, но на практика ясно показа – един човек не може да има безгранична власт, той не може да бъде безконтролен в нито една държава“, допълни Панов.  


„Кариерата на проф. Анастас Герджиков е красноречив пример, че е тясно обвързан с ДПС“, коментира още той.


„Интервенции върху мен за въздействие върху Върховния касационен съд не е имало“, категоричен бе Лозан Панов.


„Спомняте ли си времето на г-н Пеевски, нямаше хора, които говорят за него. Тогава моят глас беше абсолютно самотен. В момента, когато се претърпя този конституционен катарзис, когато всеки започна да вика и да крещи, всеки започна да обяздва този протест, тогава аз замълчах, защото не искам да ставам част от един фалшив герой“, каза Панов.


Според него конституционният катарзис не е в обществен интерес, а е личен на кампанията на Радев.


"Той обязди този процес, той поде антимафиотския фронт. Това се случи едва тогава, когато беше засегнат неговият интерес“, каза още Лозан Панов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.10.2021 11:49

    Браво на г-н Л. Панов, че НЕ БИ подписал указа за главния прокурор. Беше труден момент, всички бяхме затаили дъх. Може би това беше грешка, но ЕДИНИЦИ СА БЕЗГРЕШНИТЕ, КАТО Г-Н ПАНОВ! ???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.