"Иначе се събираме малко като сезонна работа в парламента за по 3-4 месеца. Приемаме поредния сватбарски бюджет и после пак заминаваме да правим кампания, да разделяме хората, след което е много трудно да намерим общото", добави Христо Иванов.

Свързани новини

27.03.2023 09:46

Коалиция Доброто + ГЕРБ лансирана от Хр. Иванов

Видян 8228 пъти | Коментари 17
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Възможно е 49-ото Народно събрание да започне със съставяне на конституционно мнозинство още преди намирането на подкрепа за правителство”, заяви пред БНР съпредседателят на Демократична България (ДБ) Христо Иванов. По думите му формулата за това е в намирането на съгласие между Доброто с ГЕРБ-СДС и ДПС.


“Може да се окаже логично конструирането на някаква парламентарна конфигурация, която да поддържа правителство, да започне с конструирането на конституционно мнозинство, което е много по-широко и е големият фактор за преодоляване на разделенията“, посочи той.


“Ако можем да извадим разделенията пред скоби и да кажем на хората достатъчно рано в живота на следващото НС - ето, готови сме да мръднем този камък - конституционните промени, това ще даде достатъчно причини хората все пак да приемат, че ще трябва и по други теми да има взаимодействия. Говоря обаче за теми, свързани с големи национални приоритети, не говоря за консумация на властта порции по порции”, каза Иванов.


Съпредседателят на ДБ смята, че ГЕРБ-СДС и ДПС са готови за участие в такова конституционно мнозинство. Като доказателство той изтъкна, че според него тези формации вече давали сигнали, че повече не искат да се противопоставят открито на реформирането на прокуратурата.


По-рано през уикенда, в друго свое медийно изказване, Иванов допусна и правителствена коалиция на Доброто (ПП-ДБ ) с ГЕРБ. Той заяви, че е „от изключителна важност България да има редовен кабинет след предсрочните парламентарни избори на 2 април. По думите му коалицията Продължаваме промяната - Демократична България е готова да разговаря с всички партии за съставянето на правителството”. Именно заради това според него водили и позитивна кампания до момента, за да имат допирни точки с другите политически сили.


"Иначе се събираме малко като сезонна работа в парламента за по 3-4 месеца. Приемаме поредния сватбарски бюджет и после пак заминаваме да правим кампания, да разделяме хората, след което е много трудно да намерим общото", добави Христо Иванов.
От Продължаваме промяната не са отрекли до момента лансираните от Христо Иванов тези за коалиране с това, което до момента беше наричано Зло и Статукво.


В Панорама Делян Добрев от ГЕРБ каза, че партията на Борисов би приела коалиране при положение, че се класира първа на изборите. Тя не би подкрепила правителство на малцинството на ПП-ДБ, наричани още от лидера си Кирил Петков именно Доброто.


Егор Глазунов





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 017 Виктор Орбан 30.03.2023 23:04

    „Aз пapи oт извp@тeняцитe oт EC нe иcĸaм и нямa дa взeмa. Cтpaнaтa ми нe ги иcĸa. Hямaмe нyждa oт тяx, ĸaĸтo нямaмe нyждa oт вac, oт пpocтoтиятa и нoвитe ви „cвинcĸи цeннocти“. Идeoлoгиитe, ĸoитo ce oпитвaтe дa пpoĸapaтe и c ĸoитo цeлитe paзpyxaтa нa xpиcтиянcĸия cвят и ceмeйcтвo, пpи нac нe минaвaт.

  • 016 Anonimen 30.03.2023 23:01

    Bиĸтop Opбaн paзпoлaгa c yличaвaщ дoĸyмeнт „Дa, тoвa e пpecтъплeниe. Πpecтъплeниe, зa ĸoeтo нapoдът им нe e yвeдoмeн и нe e пoиcĸaнo нeгoвoтo cъглacиe. Paзпoлaгaмe c дoĸyмeнти, ĸoитo дoĸaзвaт, чe Бopиcoв и Πeтĸoв ca пoлyчили мнoгo милиoни… дa гo ĸaжeм нaпpaвo – близo 1 милиapд eвpo, зa дa изпpaтят вoйcĸa в Уĸpaйнa. Πapитe ca зa тoвa дa ce вĸapa cтpaнaтa им в peaлeн ĸoнфлиĸт c Pycия, дa й oбявят вoйнa. Яcнo e, чe Бългapия нe мoжe дa изплaши нитo Pycия, нитo Πyтин, тoвa e cмeшнo caмo пo ceбe cи. Ho цeлтa e дpyгa. Цeлтa e дa ce cĸъca oĸoнчaтeлнo c пpиятeлcтвoтo мeждy двeтe cтpaни, ĸoитo ca били бpaтя дeceтилeтия нapeд.

  • 015 Калин 29.03.2023 23:38

    Ясно е, че Христо Иванов е готов на всякаква коалиция само и само да се намърда отново в управлението на страната.

  • 014 Борис Ангелов до Пламен Иванов 28.03.2023 23:42

    Не зная на какво се дължи този изблик, тъй като в материала на колегата, доколкото мога да прочета, има цитати на Хр. Иванов. Нито той, нито аз имаме вина за казаното от него. Но, ако държите на думите си и ме уведомите за адреса си, ще получите иск, защото клеветата е подсъдна. Ако не, ще направя всичко възможно, за да намеря координатите, което няма да е трудно технологично, за да дам възможност да обясните пред съда какво точно сте имали предвид. Хубавото е, че няма как да си върнете думите назад, освен в съдебната зала. Но не знам дали ще приема това. Напълно сериозно се отнасям към това.

  • 013 Асен 28.03.2023 20:44

    Пинокио е бил с всички и пак е готов да се хване с всеки, стига той да печели от това.

  • 012 Ася 28.03.2023 17:03

    Много нелепо звучи това

  • 011 Тошо 28.03.2023 17:03

    Потресаващи глупости говори Иванов

  • 010 Асен 27.03.2023 11:42

    Христо и доброто ----не ме разсмивайте, моля ви

  • 009 Anonimen 27.03.2023 11:42

    Всеяден тип е тоз!

  • 008 Anonimkata 27.03.2023 11:22

    Кучетата лаят, кервана на демократите с лъжите лаяр

  • 007 Anonimen 27.03.2023 09:14

    Христо Иванов, този нещастен син на фалшиви комунисти, продължава традицията, за власт и пари е готов на всякаква подлост и предателство ! Не можа да разбере, че никога не е бил демократ, защото в България тази дума е лишена от съдържание ! Колкото по- често се появява в медиите, толкова омразата расте към него лавинообразно !

  • 006 Честито! 26.03.2023 19:38

    Много ми харесват двата бабушкера, на които им увеличили пенсиите!Едното бабе прилича на Иван Костов, другото на рУмен пЕтков, с ботокс.

  • 005 Малко пари, ей тъй... от някъде... 26.03.2023 19:35

    BTW,бойкий Бариска днес май е забравил да ни пусне рекламата на Герб.

  • 004 Anonimen 26.03.2023 19:32

    Бивши кУрви няма.

  • 003 Отче Ваш 26.03.2023 18:10

    До кога ще го слушате тоя ПСИХОПАТ Мравояда ????? Не разбрахте ли, че ако ИЗБОРИТЕ значеха или имаше ПОЛЗА от тях, ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ !!! ЗА БОГА ИДИОТИ, НЕ ГЛАСУВАЙТЕ !!!

  • 002 Anonimen 26.03.2023 17:24

    Никога коалиция с ОПГ Герб! Иначе отивате в историята! Мислете за значителни промени в политическата система на България и овластяване на гражданското общество, включително!

  • 001 Anonimen 26.03.2023 16:59

    заплахата си ти, радиоактивна и всякаква, бягай си в Брюкселските апаратаменти, нагло същество!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на