Със свое надълго аргументирано решение от 15 февруари 2022 г. съдът отхвърли внесената жалба на Росина Станиславова срещу решението на Антикорупционната комисия

Свързани новини

18.02.2022 10:38

Кметицата на Красно село е в конфликт на интереси: Съдът

Видян 745 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Административният съд - София град потвърди решението на КПКОНПИ за установен конфликт на интереси по отношение на кметицата на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова.


 


Със свое надълго аргументирано решение от 15 февруари 2022 г. съдът отхвърли внесената жалба на Росина Станиславова срещу решението на Антикорупционната комисия, с което е установен конфликт на интереси за това, че лично е назначила дъщеря си на работа по европейска програма, изпълнявана на общината.


 


Потвърдена е и глобата на кметицата в размер на 5000 лева. Росина Станиславова трябва да възстанови на Столичната община възнагражденията, изплатени на дъщеря й, докато е била назначена в условията на конфликт на интереси.


 


За публикуваното решение сигнализираха от групата „Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето“.


 


Решението на Административния съд може да бъде оспорено пред Върховния административен съд в 14-дневен срок. Въпреки това, жителите на третия по големина район на град София призовават Росина Станиславова да ги освободи от порочното си управление и да си подаде оставката незабавно.


 


Пред АССГ се води още едно дело за конфликт на интереси срещу Росина Станиславова, която жали друго решение на КПКОНПИ от 2021 г.


 


В него се посочва, че кметицата е определила сама себе си за ръководител на проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. Тя си е определила и размера на почасовата ставка и е избрала екипа по проекта. По това производство КПКОНПИ я глоби с 15 хил. лв., както и отнемане в полза на държавата на сумата, която е получила - 9981,46 лв.


 


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и отговорности

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и