21.12.2008 17:45

Кметът на София Бойко Борисов сезира прокуратурата за бившия кмет на Студентска община

Видян 3680 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Бойко Борисов сезира прокуратурата за нарушения на бившия районен кмет Венцислав Дудоленски и бившия главен архитект на район "Студентски" Теодор Коларски, съобщава дневник.бг.

Коларски е превишил правата си и дал разрешение за поставянето на обект между блоковете 18 и 19. В сигнала се казва още, че Коларски е определил мястото за поставянето на обекта в разрез с разпоредбите на Закона за устройство на територията, според които главния архитект на София трябва да одобри схемата за поставяне.Бившият районен кмет Дудоленски е сключил договор за наем с лицата, изградили обекта, при явно занижени цени без осъществена състезателна процедура и без да е налице схема за поставяне, одобрена от главния архитект на София. Според сигнала Коларски и Дудоленски са превишили властта и правата си, давайки възможност на трети лица да се облагодетелстват имуществено за сметка на Столичната община, като са допуснали изграждането и функционирането на незаконен строеж на територията на "Студентски град".
БГНЕС припомня, че в петък стана известно, че дискотека "Амнезия", пред която беше убит 20 годишния студент Стоян Балтов, е незаконна. Заведението е съществувало с разрешение за "временни, преместваеми павилиони - нощен клуб". Дискотеката е построена на общински терен, за което плаща месечен наем от 1 лв. на кв.м. Проверката беше направена по заповед на главния архитект Петър Диков, а след нея Борисов освободи Теодор Коларски.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей